HB Hoofdklasse

HCAW versterkt zich met pitcher Nigel Calmes

Foto: Bob Prins

HCAW versterkt zich met pitcher Nigel Calmes

HCAW heeft zich voor dit seizoen in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse met pitcher Nigel Calmes. De vierentwintigjarige Arubaan arriveerde vorige week dinsdag in Nederland en heeft op zaterdag 4 mei, in de thuiswedstrijd tegen Curaçao Neptunus, zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van HCAW.

Van 2018 tot en met 2022 was Calmes actief in de Amerikaanse proforganisatie van de Tampa Bay Rays. In 2023 kwam hij zowel uit voor de Ottawa Titans (Canada) als voor het Italiaanse Crocetta. Na zijn verblijf in Italië sloot Calmes vorig jaar af op Curaçao. Daar nam hij met Wild Cats deel aan de Play-Offs.

Calmes is geen onbekende voor onze vaste volgers. In 2022 maakte hij namelijk deel uit van het Koninrijksteam U23 dat deelnam aan het WK U23 in Taiwan. Tijdens dat toernooi speelde hij samen met zijn huidige ploeggenoten Jaïr van Borkulo, Delano Selassa en Jeandro Tromp.

In zijn eerste outing tegen Neptunus kreeg Calmes als starter de loss na twee innings waarin hij drie verdiende punten tegen kreeg. HCAW is dit weekend vrij. Volgende week krijgt Calmes een nieuwe kans als zijn team het opneemt tegen Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse