HB Hoofdklasse

UVV en Twins winnen in inhaalwedstrijden

Foto: Henk Vork

UVV en Twins winnen in inhaalwedstrijden

Vanwege de regen die de afgelopen weken is gevallen, waren er nog twee wedstrijden in de Lucky Day Hoofdklasse die moesten worden ingehaald op dinsdagavond. Op Sportpark de Paperclip was UVV iets te sterk voor DSS/Kinheim, in Hoofddorp ging de winst naar de bezoekers uit Oosterhout.

UVV – DSS/Kinheim

Er werd weinig gescoord op dinsdagavond in Vleuten. Zeven keer vier wijd in de tweede inning resulteerde in een vroege 4-0 voorsprong voor UVV. Er was geen honkslag nodig om de punten te scoren bij de slagploeg van coach Scott Radinsky. De Haarlemmers scoorden één run in de eerste helft drie. Een single van Nick Hofer werd opgevolgd door vier wijd voor Ilyas van den Bos. Een sacrifice bunt bracht beiden lopers in scoringspositie en op een wilde worp scoorde de 4-1. Hier bleef het bij in Utrecht, dankzij sterke prestaties op de heuvel. Jasper Elfrink gooide voor DSS/Kinheim 6.1 shutout innings vanuit de bullpen. Bij UVV ging de win naar Mike van den Berg (6.1 IP, 1 H, 1 R, 1 ER, 4 BB, 6 SO), zijn opvolgers waren Brian van Laar (1.2 IP, 1 H, 0 R, 2 BB, 2 SO) en Ruben Dekker (S, 1 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 2 SO).

Box score

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – Oosterhout Twins

In Hoofddorp was het op dinsdagavond spannend tussen Pioniers en Twins. De bezoekers uit Oosterhout namen in de tweede inning een 0-1 voorsprong. Op een RBI single van Jerzy van Gool kon Terrence Garcia (E6) scoren. In de tweede helft vier werd de stand gelijk getrokken. Na vier wijd voor Terrance Heemskerk en een honkslag van Raff Diters, legde Luca van Gorkum een succesvolle stootslag neer. Van Gorkum ging uit, maar de lopers verschoven richting het tweede en derde honk. Op een sacrifice fly van Duncan Beljaards werd de 1-1 gescoord. Ruben Wijnand bracht in de volgende beurt de 1-2 over de plaat. Met een honkslag bracht hij Gijs van Zalingen (single) in staat om te scoren. Het werd 1-3 toen Jerzy van Gool in de zesde inning een RBI triple sloeg, hierop kon Mick Vos scoren nadat hij eerder in de inning een single sloeg. Pioniers kwam nog met een antwoord in de tweede helft acht, na vier wijd voor Tyrell Mercado Reyes en Raff Diters gevolgd door honkslagen van Luca van Gorkum en Duncan Beljaards. Het tweede Hoofddorpse punt kon hierdoor scoren, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo werd het uiteindelijk 2-3 op Sportpark Pioniers. De win bij Twins ging naar startend werper Jack Wagner (6.2 IP, 4 H, 1 R, 1 ER, 2 BB, 4 SO), zijn opvolger Raf Cocu (2.1 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 2 BB, 1 SO) verdiende de save.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse