SB Hoofdklasse

Volle winst Roef!, Sparks Haarlem, Onze Gezellen in Softbal Hoofdklasse

Maxime van Dalen sloeg twee homeruns voor Sparks Haarlem in het tweede duel tegen Tex Town Tigers. Foto: Robert Bos.

Volle winst Roef!, Sparks Haarlem, Onze Gezellen in Softbal Hoofdklasse

Drie ploegen wonnen op donderdagmiddag beide wedstrijden in de Softbal Hoofdklasse en dat zorgt voor drukte aan de kop van de ranglijst. Roef! won tweemaal bij Euro Stars, dat voor het eerst dit seizoen dicht bij een overwinning was. Na een overtuigende 9-0 winst in de opener, boekte Roef! een nipte 4-3 zege in het tweede duel. Sparks Haarlem was succesvol op eigen veld, waar werd gewonnen van Tex Town Tigers (4-0, 7-2). En Onze Gezellen won eveneens voor eigen publiek beide wedstrijden tegen Amsterdam Pirates (4-1, 6-1). Dat heeft tot gevolg dat Sparks Haarlem en Onze Gezellen nu in punten de derde plaats delen met Neptunus achter koplopers Roef! en Olympia Haarlem. Hoewel de weersomstandigheden prima waren op deze Hemelvaartsdag moest er helaas toch een streep worden gezet door de double-header tussen Olympia Haarlem en Neptunus, de twee Holland Series-finalisten van vorig jaar. En dat had niets te maken met het weer of de gesteldheid van het speelveld. Op weg naar Haarlem raakte umpire Martin Lemstra betrokken bij een aanrijding in een file, waarbij hij van achteren werd aangereden. Gelukkig had geen van de betrokkenen lichamelijke klachten, maar verder rijden kon niet meer. Dat betekende dat er maar één umpire over was en zodoende kon de dubbel in Haarlem geen doorgang vinden. Toch maar even gebeld met de umpire. ,,Ja hoor, je mag het gewoon melden. Ik heb al verschillende berichtjes gekregen, dus volgens mij weet iedereen het al. Met mij gaat het prima, maar met de auto wat minder”, aldus Lemstra.

Stand: Roef! 9-16, Olympia Haarlem 8-12, Neptunus 7-10, Sparks Haarlem 7-10, Onze Gezellen 10-10, Tex Town Tigers 9-6, Amsterdam Pirates 8-4, Euro Stars 10-0.

Roef! vs. Euro Stars

In het openingsduel kwam Roef! tot een mercy-rule overwinning, maar het leeuwendeel van de punten werd pas laat gescoord. Roef! scoorde tweemaal in de tweede inning. Na een lead-off honkslag van Kailyn Campbell volgde Charlotte Drijvers met een daverende driehonkslag en kon zelf scoren toen daar een fout op volgde. De overige zeven punten werden vanaf de vierde slagbeurt gescoord.

Met twee uit in de vierde inning kreeg Roef! de honken vol, waarna Isa Los volgde met een 2-run single en Eva Versloot met een 2-run double. Nog eens drie punten werden gescoord in de vijfde inning. Dit keer op klappen van Madelief Croonen (tweehonkslag), Lisa de Vries (grounder) en Lisa Van Raemdonck (honkslag). Euro Stars kon tegenover het slaggeweld van Roef! slechts twee honkslagen plaatsen.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Roef! brak een 1-1 stand in de derde inning door tweemaal te scoren via honkslagen van Kailyn Campbell en Bente Zwanenburg. Een RBI-single van Nicky Uytendaal bracht de stand op 4-1 in de vierde inning, maar daarna stond pitcher Saskia Steenbakkers-Aschman geen punten meer toe.

Euro Stars bereikte regelmatig de honken en kwam in de vijfde inning terug in de wedstrijd. Pinch-hitter Channah Stolk en Laura Schouten openden met honkslagen en met twee uit scoorden beiden op een tweehonkslag van Julie Winkel, zodat de achterstand werd teruggebracht naar 4-3. Maar uiteindelijk stond de ploeg voor de tiende keer met lege handen.

Tex Town Tigers vs. Sparks Haarlem

Sparks Haarlem had in Cassady Knudsen een dominerende pitcher in de eerste wedstrijd. De Amerikaanse rechtshander schakelde twaalf slagvrouwen met drie slag uit en stond maar één honkslag toe in de zes innings die ze gooide. Alleen internationals Annemiek Jansen en Lindsey Meadows wisten de honken te bereiken voor Tex Town Tigers. In de eerste inning kregen beiden vier wijd. Twee slagbeurten later tekende Jansen met een tweehonkslag voor de enige Enschedese honkslag en kreeg Meadows opzettelijk vier wijd. En in de zesde inning mocht Meadows met een normale vrije loop naar het eerste honk.

Sparks Haarlem opende de score in de eerste inning na een honkslag van Suka Van Gurp. De voorsprong werd verdubbeld in de vierde inning, dankzij een RBI-double van Nina Oomes. Een inning later was het Ismay Poot die een 2-run single van haar knuppel liet vertrekken en de stand daarmee op 4-0 bracht.

In de tweede wedstrijd zette Maxime van Dalen de toon met een 2-run homerun in de eerste inning. In de tweede inning werd gescoord via een opofferingsslag van Kelsy Pieneman. Hierna leek Tex Town Tigers iets terug te kunnen doen in de vierde inning. Het bleef bij één punt na een honkslag van Shak-Yen Salas, want de ploeg liet daarna drie loopsters achter. Sparks Haarlem nam verder afstand vanaf de vijfde inning. Het was toen wederom Maxime van Dalen die uithaalde, want de international sloeg haar tweede 2-run homerun. In de zesde inning sloeg Kelsy Pieneman haar tweede sac-fly, waarna ook nog kon worden gescoord op een honkslag van Renée Scholte.

Onze Gezellen vs. Amsterdam Pirates

Onze Gezellen nam in de eerste wedstrijd al vroeg een beslissende voorsprong. Chimène Netten zorgde met een honkslag voor het openingspunt in de tweede inning. In de derde slagbeurt volgden drie punten. Gescoord werd er na een fout op een klap van Masha Meloni, een opofferingsslag van Karin Adriaansz-Tuk en een honkslag van Michelle van der Meer. Daar bleef het bij voor de thuisploeg, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Amsterdam Pirates kwam alleen in de zesde inning tot scoren in een double-steal-situatie.

All-Time Homerun-leader Karin Adriaansz-Tuk sloeg de 73e homerun in haar loopbaan. Foto: Renata Jansen.

Ook in de tweede wedstrijd besliste OG het resultaat al vroeg. Dit keer via een 6-run rally in de derde inning met twee uit! Met één uit bereikten Puk de Groot (vier wijd) en Esmee Toet (honkslag) de honken en met twee uit zorgde Desiree Adriaansz met een honkslag voor volle honken. Hierna werd de rally geopend met een baseclearing, 3-run triple van Rachel Henks, waarna ze zelf scoorde na een honkslag van Masha Meloni. Hierna liet Karin Adriaansz-Tuk zien nog altijd over homerun-power te beschikken, want ze dreunde de bal over de omheining voor een 2-run homerun. Pirates scoorde het enige punt in de vijfde inning na een fout.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse