HB Hoofdklasse

Spannende wedstrijden op Hemelvaartsdag in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: 3x3 fotografie

Spannende wedstrijden op Hemelvaartsdag in Lucky Day Hoofdklasse

Vanwege Hemelvaartsdag werd er op donderdagmiddag gespeeld, in plaats van in de avond. Er werden vier spannende wedstrijden gespeeld die resulteerde in overwinningen voor Neptunus, RCH, Pirates en UVV.

Curaçao Neptunus – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

In Rotterdam kwamen de bezoekers uit Hoofddorp goed uit de startblokken. Honkslagen van Tyrell Mercado Reyes en Andreas Meijer, met wat hulp van de verdediging van Neptunus, zorgden voor een vroege 0-2 stand in Rotterdam. Hierna bleef het stil bij de aanval van Pioniers, terwijl Neptunus langzamerhand in de wedstrijd kwam. Op een RBI double van Jesse Aussems kon Kevin Dirksen de 1-2 scoren. Een inning later scoorde de gelijkmaker na honkslagen van Christian Diaz en Arthur Bonevacia. In de tweede helft vijf kwam de thuisploeg op voorsprong, met volle honken kreeg Jesse Aussems vier wijd, zo werd het 3-2. Stijn van der Meer scoorde een inning later de 4-2 op een RBI groundout van Christian Diaz. In de zevende inning verstevigde Neptunus de voorsprong, er werd maar liefst viermaal gescoord. Vijf keer vier wijd en een tweehonkslag van Sheadion Jamanika waren hiervan de oorzaak. Zo won Neptunus uiteindelijk met 8-2 in eigen huis.

Box score

Quick Amersfoort – RCH-Pinguïns

Tussen Quick en RCH vond op donderdagmiddag een slugfest plaats. In totaal werden erg 27 honkslagen geslagen die tot 23 runs kwamen. Jeldwin Orman had met drie honkslagen de meeste bij RCH. Tilsaimy Melfor (3) en Dion Frank (4) blonken aan slag ook uit met meerdere RBIs. Aldrich Guzman verzamelde twee honkslagen voor de Pinguïns, waaronder een homerun. Dit was niet de enige homerun die werd geslagen in Amersfoort. Enrique Hatma en Taylor Clemensia joegen beiden ook een bal over de hekken. De klap van Hatma was goed voor drie runs, in totaal verzamelde hij vier RBIs voor Quick. Desondanks kwam de ploeg uit Amersfoort net te kort. Na negen innings wist RCH met 10-13 te winnen.

Box score

Amsterdam Pirates – DSS/Kinheim

In een spannend duel op het Loek Loevendie Ballpark, konden de bezoekers uit Haarlem een 0-2 voorsprong niet vasthouden. DSS/Kinheim kwam in de eerste inning op een 0-1 voorsprong dankzij een RBI single van Irving Redan. Twee beurten later werd het 0-2 toen Nick Hofer vanaf het derde honk kon scoren op een veldfout. Pas in de zevende inning kon Pirates voor het eerst een run creëren. Na een honkslag van Roelie Henrique, was het Urving Kemp die een RBI double sloeg richting het linksveld. Een beurt later zorgde een 2-out rally bij Pirates voor een Amsterdamse voorsprong. Oliver van der Wijst sloeg een tweehonkslag en Denzel Richardson kreeg opzettelijk vier wijd. Hierna sloeg Jules Cremer een tweehonkslag waarop allebei de honklopers konden scoren. Zo werd het uiteindelijk 3-2 in Amsterdam. Pim Vijfvinkel gooide 8.1 innings voor Pirates en verdiende de win, de save ging naar Maickel Rietel die de wedstrijd uitgooide.

Box score

Oosterhout Twins – UVV

Simon Gross en Allard Helms stonden vijf innings lang te domineren op de heuvel voor hun ploegen. Pas in de zesde inning werd er voor het eerst gescoord. Een veldfout, gevolgd door een honkslag van Railison Bentura, geraakt werper voor Axel Poesmans en vier wijd voor Wijnand Ruben resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Twins. Met twee uit in de achtste inning wist UVV met een antwoord te komen. Amar van Zwieten kwam op het honk door vier wijd, Timothy Rojas volgde met een infield single. Hierna bracht Jurian Hansen de bal in het spel richting de pitcher, deze werd niet goed verwerkt en zo scoorden er twee runs. De pitching van UVV was ijzersterk en gooide de deur in het slot, zo wonnen de bezoekers met 1-2 op Sportpark De Slotbosse Toren.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse