HB Hoofdklasse

Moederdag weekend vol aanval en spanning

Foto: Martine van Wely

Moederdag weekend vol aanval en spanning

In de Lucky Day Honkbak Hoofdklasse sweepten Curaçao Neptunus en RCH hun series. Amsterdam Pirates en DSS/Kinheim speelde een spannende serie en UVV en Oosterhout Twins waren het hele weekend aan elkaar gewaagd.

Curaçao Neptunus – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Op zaterdag bleek Neptunus een maatje te groot voor Pioniers. Shairon Martis en Joost Terpstra kregen samen maar één honkslag tegen. Martis gooide de eerste vijf innings, Terpstra maakte de wedstrijd af, ze combineerde voor zeven strikeouts. De Rotterdammers namen in de derde inning een riante 0-6 voorsprong. Hier kwamen honkslagen van Arthur Bonevacia, Dwayne Kemp (double), Sheadion Jamanika, Den Seelbach en Keegan Pieternella aan te pas. Uiteindelijk liep Neptunus in de zesde inning uit tot een voorsprong van 0-10. Dankzij wat controle problemen op de heuvel en een RBI single van Darryl Collins liepen de bezoekers uit tot een voorsprong die een inning later resulteerde in een mercy rule overwinning.

Een dag later was Neptunus wederom te sterk voor de jonge ploeg van Pioniers. Desondanks kwamen de bezoekers uit Hoofddorp op een 0-2 voorsprong. Een RBI single van Duncan Beljaards zorgde voor het eerst punt, twee innings later kon Tyrell Mercado Reyes op schijn de 0-2 scoren. Een RBI double van Darryl Collins in de tweede helft vier en een RBI double van Vincent Ahrens in de vijfde inning zorgden voor een gelijke stand. Een beurt later ging de Rotterdamse slagploeg los. Honkslagen van Darryl Collins, Sheadion Jamanika, Jayden Mohamed, Stijn van der Meer, Den Seelbach en Rayshelon Carolina resulteerde in acht runs. Zo stond Neptunus na zes innings voor met 10-2. In de tweede helft zeven wist de ploeg van coach Greg Muller nog twee runs te scoren, zo won de thuisploeg in zeven innings met 12-2.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – RCH-Pinguïns

In een spannende wedstrijd kwam Quick op zaterdag net to kort tegen RCH. De bezoekers uit Amersfoort kwamen op een vroege 0-3 voorsprong dankzij RBIs van Rick Peels (single) en Pascal Zegwaard (sacrifice fly). RCH kwam een inning later met een 2-out rally terug in de wedstrijd. Malcolm Marlin begon de rally met een tweehonkslag, Paris Aguilera volgde met een single. Marlin kon scoren op een doorgeschoten bal en later scoorde Aguilera op een honkslag van Dion Frank. In de vijfde inning wisten beiden ploegen twee runs te scoren, waarmee de score 4-5 werd in het voordeel van Quick. RCH kwam in de zevende inning met twee belangrijke runs. Ruendrick Piternella kwam op het honk met vier wijd, hierna sloeg Aldrich Guzman een RBI double, zo stond het gelijk. Op een velders keus van Malcolm Marlin kon Guzman het winnende punt scoren. De ploeg uit Heemstede won uiteindelijk met 6-5 in eigen huis.

Op Moederdag wisten Quick en RCH in totaal 31 honkslagen te verzamelen die resulteerde in 26 runs. De ploeg van coach Joshua Zara trok aan het langste eind, met vijftien runs tegen elf van Quick. Raul Jacobs blonk uit bij RCH met een unieke 6-uit-6 dag in het slagperk. Dion Frank wist zijn ploeg ook goed te helpen, hij ging 2-uit-5, scoorde vier runs en joeg één bal over de hekken. Bij Quick wist elke slagman in de startende lineup een honkslag te slaan. Catcher Enrique Hatma ging 3-uit-4 met drie RBIs, mede dankzij een homerun.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – DSS/Kinheim

In het Pim Mulier Stadion kon de thuisploeg een voorsprong in de late innings niet vasthouden. DSS/Kinheim kwam in de derde inning op een 1-0 voorsprong toen Amarensio Franka scoorde op een basehit van Julian Toppen. Pirates trok de stand gelijk in de eerste helft zes, Yurdion Martie sloeg Roelie Henrique over de thuisplaat. Een RBI single van Quintin de Cuba bracht Pirates op voorsprong in de eerste helft zeven. Hierna kwam de thuisploeg gelijk met een antwoord. Met volle honken was een infield single van Julian Toppen genoeg om de stand gelijk te trekken. Hierna kwam er een sacrifice fly van de knuppel van Ibrahin Redan waarmee de Haarlemmers op een 3-2 voorsprong kwamen. Tommy van de Sanden sloeg in de achtste inning de gelijkmaker binnen met een honkslag. Honkslagen van Oliver van der Wijst, Jules Cremer, Roelie Henrique en Yurdion Martie gaven Pirates in de laatste inning een 3-6 voorsprong, dit bleef de stand op het scorebord in Haarlem.

Na twee nipte overwinningen van Pirates, viel op zondag het kwartje de andere kant op. DSS/Kinheim kwam in de tweede inning op een 0-3 voorsprong. Sem Kuijper begon inning met een tweehonkslag. Hij verschoof richting het derde honk op een stootslag en kon scoren op een velders keus van Donny Kuijper. Met twee uit kreeg Cris Herkemij vier wijd, hierna konden Kuijper en Herkemij scoren op een tweepitter van Amarensio Franka. Dit was de enige aanval die de bezoekers uit Haarlem kon creëren op zondag, maar het blijk genoeg voor de overwinning. In de negende inning wist Pirates voor het eerst te scoren. De 1-3 kwam via een homerun van Alex Madera, hierna volgde Denzel Richardson met een tweehonkslag. Op een wilde worp bereikte Richardson het derde honk. Kenny Berkenbosch sloeg hem binnen met een sacrifice fly. Het lukte de thuisploeg niet meer om de stand gelijk te trekken, zo won DSS/Kinheim met 2-3.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Oosterhout Twins – UVV

UVV kwam op een vroege voorsprong en wist deze nipt vast te houden. Honkslagen van Jurian Hansen, Kilian Bloat en Thijs Helms hielpen de thuisploeg richting een 3-0 voorsprong in de derde inning. Twee beurten later werd dit een 5-0 voorsprong dankzij hits van Kilian Bloat en Geoffrey Verhoef. Twins wist in de laatste drie innings nog wel met een antwoord te komen, zo scoorden de bezoekers uit Oosterhout twee runs in de zevende en negende inning, maar de Brabanders kwamen net te kort. Jurjen van Zijl hielp UVV met acht quality innings richting de tweede overwinning van het weekend.

Na twee overwinningen van UVV in de serie, kwam de revanche van Twins op zondag met een mercy rule overwinning. Een 3-0 voorsprong van Twins werd in de zesde inning omgezet in een 10-0 voorsprong. Met twee uit wisten Gijs van Zalingen, Jerzy van Gool, Marnix Ruben, Railison Bentura, Luuk Visser, Axel Poesmans en Terrence Garcia (double) opeenvolgende honkslagen te slaan. Zo liep de thuisploeg uit tot een stevige voorsprong. UVV scoorde voor het eerst in de eerste helft zeven, maar Twins wist in de tweede helft van inning een mercy rule overwinning te verzekeren. De einduitslag in Oosterhout was 11-1.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

De actuele stand in de Lucky Day Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse