HB Hoofdklasse

Extra-inning win voor Neptunus, HCAW en DSS/Kinheim winnen ruim

Foto: Martine van Wely

Extra-inning win voor Neptunus, HCAW en DSS/Kinheim winnen ruim

In een spannend duel tussen RCH-Pinguïns en Curaçao Neptunus, trok de koploper in de Lucky Day Hoofdklasse aan het langste eind na tien innings van aantrekkelijk honkbal. HCAW en DSS/Kinheim bleken in Hoofddorp en Haarlem een tandje te sterk voor de tegenstander en wonnen met ruime cijfers.

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – HCAW

Het duurde niet lang voordat de bezoekers uit Bussum een voorsprong namen. Na twee beurten aan slag stond de ploeg van coach Ronald Jaarsma voor met 0-5, Pioniers scoorde voor het eerst in de gelijkmakende helft van de tweede inning. De thuisploeg wist in de vierde inning nog één keer te scoren, maar bij HCAW kwamen de runs in grote getalen. Lead-off hitter Daan Verpaalen wist drie honkslagen te slaan en kwam vier keer tot scoren. Jeandro Tromp, Shurman Marlin, Bob van der Meer en Julian Goins sloegen allemaal twee hits. De honkslagen van Marlin kwamen op belangrijke momenten, zo verzamelde hij vijf RBIs. Dankzij deze vijf binnengeslagen punten liep HCAW uiteindelijk uit tot 2-14 in zeven innings.

Box score

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

In Heemstede was het een stuk spannender dan verderop in de provincie bij Pioniers. Neptunus nam in de tweede inning een 0-1 voorsprong dankzij een single van Arthur Bonevacia, een double van Sheadion Jamanika en een RBI groundout van Jayden Mohamed. RCH antwoordde meteen met honkslagen van Tilsaimy Melfor, Edvin Irausquin en Mart Blijleven waardoor de honken volliepen. Geraakt werper voor Raydley Legito zorgde ervoor dat de gelijkmaker kon scoren. Pas in de zevende inning werd er weer gescoord, de thuisploeg nam toen een 2-1 voorsprong dankzij een RBI double van Raydley Legito. De Rotterdammers antwoordden meteen. Met twee uit waren het back-to-back hits van Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia die voor de gelijkmaker zorgden. Een tweehonkslag van Ruendrick Piternella en een RBI single van Tilsaimy Melfor gaven RCH in de tweede helft acht weer een voorsprong. Wederom wisten de bezoekers uit Rotterdam met een antwoord te komen. Een lead-off walk voor Sheadion Jamanika resulteerde in de gelijkmaker toen hij kon scoren op een 2-out double van Stijn van der Meer. Met een stand van 3-3 na negen innings, was het tijd voor extra innings. Dankzij de tie break stonden er lopers op het eerste en tweede honk, een honkslag van Dwayne Kemp bracht Stijn van der Meer  over de thuisplaat. Aaron de Groot gooide in de tweede helft tien de deur in het slot met twee strikeouts. Zo won Neptunus met 3-4 in Heemstede.

Box score

DSS/Kinheim – Oosterhout Twins

Twins kwam in de vierde inning op een 0-1 voorsprong, maar hierna was het de thuisploeg die op slechts acht honkslagen tien keer wist te scoren. In de tweede helft vijf waren het honkslagen van Jesse van den Berg, Lorenzo Willen, Amarensio Franka en Nick Hofer die hielpen richting een 4-1 stand. Een inning later kon Franka scoren tijdens een double steal poging met lopers op één en drie. Een beurt later was het vier keer vier wijd en een RBI single van Ibrahin Redan die zorgden voor de 9-1 op het scorebord. In de achtste inning wisten beiden ploegen nog tot scoren te komen, zo werd het uiteindelijk 10-3 in het voordeel van DSS/Kinheim.

Box score

De wedstrijd tussen UVV en Quick Amersfoort kon wegens de regenval in Vleuten niet van start gaan en zal op een later moment worden ingehaald.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse