Honkbal

Sicnarf Loopstok met honkbalpensioen

Foto: Petra Voet

Sicnarf Loopstok met honkbalpensioen

Sicnarf Loopstok heeft na een mooie loopbaan besloten te stoppen als honkballer op het hoogste niveau. De Arubaanse catcher speelde onder meer in de organisatie van de Cleveland Guardians, in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse voor Amsterdam Pirates en uiteraard ook voor Team Kingdom of the Netherlands.

Loopstok verwierf al snel na de draft, hij speelde college voor Western Oklahoma State College, bekendheid vanwege zijn bijzondere naam. Wat bleek: Sicnarf is vernoemd naar zijn vader Francis, wiens voornaam omgedraaid werd. Loopstok bereikte uiteindelijk Double-A voor de Guardians, maar zijn contract werd na 2019 niet verlengd.

Met Amsterdam Pirates werd hij in 2021 landskampioen en in twee seizoenen Hoofdklasse sloeg Loopstok .331 met 6 homeruns en 35 RBI. Voor het Koninkrijksteam speelde Loopstok vanaf 2018 32 interlands. Hij werd Europees Kampioen met Oranje in 2019 en 2021 en was een van de uitblinkers van het EK van 2023, dat helaas afliep met een bronzen medaille. Loopstok speelde ook de OKT’s van 2019 en 2021, de Premier12 van 2019, de World Baseball Classic van 2023 en was in Nederland actief op de Super 6 van 2018, waar hij MVP werd, de Honkbalweek Haarlem van 2022 en het Rotterdam Baseball Weekend van 2023, waar hij namens Oranje ook deelnam aan de Homerun Derby.

Loopstok maakte zijn pensioen bekend met een video op Aruba:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal