HB Hoofdklasse

Neptunus blijft ongeslagen, UVV en HCAW sweepen

Foto: Robert Bos

Neptunus blijft ongeslagen, UVV en HCAW sweepen

Na vijftien gespeelde wedstrijd, is Neptunus nog steeds niet verslagen. De Rotterdammers maakten het wel spannend tegen RCH, maar wisten de sweep ook dit weekend weer te behalen. UVV en HCAW wisten ook alle drie de wedstrijden te winnen. DSS/Kinheim en Twins speelde een spannende serie, die via een walk-off werd beslist.

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

De Rotterdammers kwamen goed uit de startblokken in het Neptunus Familiestadion. In de tweede inning sloeg Kevin Dirksen na twee keer vier wijd een tweehonkslag waarop Arthur Bonevacia kon scoren. Na een strikeout en nog een vrije loop, sloeg Stijn van der Meer een 2-RBI single. Honkslagen van Rayshelon Carolina en Christian Diaz volgden, zo liep de thuisploeg uit tot een 5-0 voorsprong. Een tweehonkslag van Aldrich Guzman en een single van Tilsaimy Melfor resulteerde in het eerste punt voor de bezoekers uit Heemstede. Neptunus kwam meteen met een antwoord in de vorm van een solo homerun van Rayshelon Carolina. Hierna sloeg Dwayne Kemp een honkslag, hij kwam op het derde honk door stelen en een doorgeschoten bal. Een RBI groundout van Arthur Bonevacia volgde, zo werd het 7-2. Met twee lopers op de honken wist Ruendrick Piternella twee runs binnen te slaan voor de Pinguïns, zo kwamen ze een beetje terug in de wedstrijd. Neptunus wist nog één insurance run te scoren in de tweede helft acht, deze bleek belangrijk want RCH gaf niet op. Een 3-run homerun van Aldrich Guzman in de negende inning zorgde voor een einduitslag van 8-6.

Op zondag vond er in Heemstede een ouderwets pitchers duel plaats. Zes inning lang werd er niet gescoord door beiden ploegen, met startende werpers Lucca van der Schouw en Juan Carlos Sulbaran op de heuvel. In de zevende inning kwamen de Pinguïns op voorsprong dankzij een double van Dion Frank en een single van Paris Aguilera werd het 1-0. Raul Jacobs volgde met nog een honkslag. Aguilera kon later ook nog scoren toen Raydley Legito op het honk kwam door een veldfout. Neptunus wist meteen met een antwoord te komen. Rayshelon Carolina sloeg een honkslag, Darryl Collins kreeg vier wijd en een stootslag van Christian Diaz zorgde voor volle honken. Dwayne Kemp wist een honkslag te slaan, hierop kon één run scoren. Hierna kreeg Kevin Dirksen vier wijd, waarmee de gelijkmaker binnenkwam. Op een single van Jesse Aussems scoorde Kemp, waarmee Neptunus een 2-3 voorsprong nam. Een inning later werd het 2-4 toen Darryl Collins met een honkslag Den Seelbach over de thuisplaat bracht. Hier bleef het bij en zo wist Neptunus de ongeslagen status nipt te behouden.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – Quick Amersfoort

Mike van den Berg (7 IP), Colin van Laar (1 IP) en Ruben Dekker (1 IP) wisten in Amersfoort een shutout te gooien voor UVV. Het duurde lang voordat de slagploeg van coach Scott Radinsky op stoom kwam. Een RBI single van Jurian Hansen bracht Tijmen Takke (single) in staat om de 0-1 te scoren in de tweede inning. Pas in de eerste helft acht werd er weer gescoord. Een honkslag van Lucas Bekker, drie keer vier wijd en een hit by pitch zorgden voor een stand van 0-3. De bezoekers wisten nog vijfmaal te scoren in de laatste inning. RBIs kwamen van Timothy Rojas (single), Amar van Zwieten (double) en Geoffrey Verhoef (double). De einduitslag was 0-8 in Amersfoort.

Ook een dag later was UVV een maatje te groot voor Quick. De bezoekers uit Amersfoort wisten wel als eerst te scoren. RBI singles van Ben van Dulken en Joshua Ernestina gaven Quick een 0-2 voorsprong in de tweede inning. UVV kwam in de gelijkmakende beurt op 2-2 dankzij twee keer vier wijd, twee keer geraakt werper en een infield single van Amar van Zwieten. Hierna bleef UVV in de aanval, twee runs in de derde, zes in de zesde en één in achtste inning resulteerde in een 11-2 overwinning voor UVV. Marvin Jakobus ging 3-uit-6 en sloeg één run binnen. Jordy Burger en Amar van Zwieten wisten allebei twee hits te verzamelen.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – HCAW

HCAW begon in de Rob Hoffmann Vallei goed aan de wedstrijd tegen Pioniers. Honkslagen van Victor Draijer, Bob van der Meer (2 RBI) en Julian Goins (RBI) in combinatie met twee errors en een aantal vrije lopen zorgden voor een vroege 6-0 voorsprong van HCAW. In de twee innings die volgden wist de thuisploeg uit te lopen tot 8-0, maar in de eerste helft zes kwam Pioniers met een antwoord. Er werd vier keer gescoord door de slagploeg van coach Tom van Limburg. Een double van Daan Terstall, single van Terrance Heemskerk en een single van Luca van Gorkum plus drie keer vier wijd zorgden voor een stand van 8-4 na vijf en een halve inning. Hierna wist HCAW stevig uit te lopen. Controle problemen op de heuvel en een single van Nigel Calmes resulteerde in acht runs in de tweede helft zes. Pioniers kon een beurt later nog wel tweemaal scoren, maar een mercy rule kon niet worden vermeden. Het werd uiteindelijk 16-6 na zeven innings in Bussum.

Overdag was Hoofddorp één van de locaties waar het NK Little League plaatsvond, daarom werd er pas ’s avonds gespeeld op zondag. HCAW kwam in de tweede inning op een 0-1 voorsprong dankzij vier wijd, een gestolen honk, een veldfout en een groundout. Een inning later wist HCAW twee runs te scoren, hier was maar één honkslag voor nodig. In de gelijkmakende helft van de beurt kwam Pioniers op gelijke hoogte. Een 2-out rally resulteerde in drie runs. Alden Stacie begon met een single, Miquel Willem kreeg vier wijd en Duncan Beljaards bracht met een honkslag twee mensen over de thuisplaat. Hierna sloeg ook Luca van Gorkum een RBI single. Het bleef gelijk tot de zevende inning, hierin nam HCAW weer de voorsprong. Op een velders keus van Daan Verpaalen kon tweemaal gescoord worden dankzij een aangooifout. Een beurt later werd het 3-7 dankzij drie keer vier wijd en twee fouten van de Hoofddorpse defensie. De thuisploeg wist nog één run te scoren in de tweede helft acht, waardoor het 4-7 werd op Sportpark Pioniers.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Oosterhout Twins

Op Sportpark De Slotbosse Toren wist Twins met behulp van een ijzersterke Misja Harcksen de bezoekers uit Haarlem te verslaan. Harcksen gooide acht shutout inning, hij kreeg zes honkslagen tegen, gooide twee keer vier wijd en elf keer drie slag. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong, dankzij honkslagen van Railison Bentura en Luuk Bun. De 3-0 voorsprong werd in de vijfde inning een 5-0 voorsprong. Hits van Railison Bentura, Luuk Visser (RBI double) en Luuk Bun (RBI) hielpen de thuisploeg richting een stevige voorsprong. Beiden ploegen wisten allebei één run te scoren in het restant van de wedstrijd, waardoor Twins met 6-1 wist te winnen.

In de rubber match tussen DSS/Kinheim en Twins was het de hele wedstrijd nagels bijten. Dankzij vijfmaal vier wijd wisten de bezoekers uit Oosterhout in de tweede inning op een 0-2 voorsprong te komen. DSS/Kinheim wist in de vijfde beurt voor het eerst tot scoren te komen dankzij honkslagen van Nick Hofer, Sem Kuijper en Donny Kuijper. In de tweede helft negen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een lead-off walk voor Cris Herkemij begon de rally, op een honkslag van Julian Toppen kon pinch-runner Bodie Eskes opschuiven naar het derde honk. Op een double steal, waarbij de aangooi van de catcher in het centerfield belandde kon Eskes de gelijkmaker scoren. Vanwege de tie break regel werd er in de tiende inning begonnen met lopers op het eerste en tweede honk. Een stootslag van Railison Bentura werd niet goed verwerkt en resulteerde in de 2-3 voor Twins. Met volle honken werd Luuk Visser geraakt door een worp, hierdoor kon Bentura scoren. Werk aan de winkel dus voor DSS/Kinheim in de tweede helft tien. Met één uit kon er door Irving Redan gescoord worden door een veldfout. Hierna kreeg Amarensio opzettelijk vier wijd om de honken weer vol te laten lopen. Bodie Eskes kreeg de taak om de gelijkmaker binnen te slaan. Een stootslag werd door de pitcher over de catcher heen geflipt, hierdoor konden Jamie Beerman en Jesse van den Berg scoren. Zo won DSS/Kinheim met 5-4 in walk-off fashion.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Dit is de stand in de Lucky Day Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse