Softbal

Zonnige en druk bezochte 39ste editie van het Zeister Slot Toernooi.

Foto: Mathijs Achterberg

Zonnige en druk bezochte 39ste editie van het Zeister Slot Toernooi.

De weersvoorspellingen vooraf waren slecht, het hele weekend zou het gaan regenen. Gelukkig bleef het bij voorspellingen want de 39ste editie van het Zeister Slot Toernooi gaat de boeken in als een zeer zonnige en druk bezochte editie. Het internationale heren softbal toernooi wordt elk jaar met Pinksteren georganiseerd door Firebirds BSC uit Zeist.

Tekst en foto: Mathijs Achterberg

Dit jaar waren de deelnemende teams weer ijzersterk. Burros Team, speciaal overgekomen uit Mexico om in Zeist te spelen, begon het toernooi zeer sterk met een 0-1 overwinning op Tsjechië U23. De eerste dag sloten zij ongeslagen en zonder punten tegen af. Met sterkte pitchers, onder andere Maikel Pimentel, waren zij het team met de beste papieren voor de winst van de finale op maandag.

Het Koninkrijksteam had een zware eerste wedstrijd op zaterdag tegen de jonge Tsjechen, ze verloren deze wedstrijd met 10-1. Daarna volgde een spannende wedstrijd tegen de Stags uit London, die Oranje met 5-4 naar zich toe wist te trekken.

Op zondag werd de kraker gespeeld, Nederland tegen België. Het Koninkrijksteam begon ijzersterk en wist snel een voorsprong te pakken. De Belgen waren niet opgewassen tegen de slagkracht van de Nederlanders, de wedstrijd werd vroegtijdig beslist door de “mercy rule” met een stand van 9-2 voor Nederland. Burros Team was nog steeds ongeslagen en ging de “round robin” in met veel zelfvertrouwen. De jonge Tsjechen en daarna de Belgen maakten de top 3 compleet.

Maandag, de finale dag, werd gestart met de wedstrijden Tsjechië U23 tegen Stags (0-7) en een herhaling van de kraker van zondag, België tegen Nederland. België kwam zeer sterk voor de dag en wist na een zeer spannende en snelle wedstrijd het Koninkrijksteam uit te schakelen met een 5-4 overwinning. Caribenos, uit Spanje, mocht het opnemen tegen Amager Vikings uit Denemarken. Amager Vikings won eenvoudig met 7-0 en plaatste zich daarmee voor de halve finale. In de halve finale mochten zij het opnemen tegen het nog ongeslagen en zeer sterke Burros Team. Amager Vikings waren uiteindelijk het team om Burros Team van de troon te stoten. Met een 1-2 overwinning plaatste Amager Vikings zich voor de finale waar zij het tegen de Tsjechen, die eerder op de ochtend met 7-0 wonnen van België, mochten gaan opnemen.

Voorafgaand aan de finale werd de eerste bal gegooid door Henk van den Brink, de nieuwe voorzitter van SV Zeist. Tsjechië U23 boekte snel een 0-3 voorsprong. De Vikings hadden moeite met het snelle spel van de Tsjechen en kwamen niet aan scoren toe. De Tsjechen wonnen de finale met 0-9 en wonnen daarmee de 39ste editie van het Zeister Slot Toernooi.

Uitslag:

  1. Tsjechië U23
  2. Amager Vikings (DEN)
  3. Burros Team (MEX)
  4. België
  5. Caribenos de la Laguna (ESP)
  6. Koninkrijksteam
  7. Stags (ENG)

Individuele prijzen:

Rookie of the Year

Burros Team – Burro Hernandez

Most stolen bases

Amager Vikings – Nicolai Elsmer (4)

Most homeruns

Koninkrijksteam – Rachid Engelhardt

Batting average

Burros team – Bristo

Best Pitcher

Tsjechië U23 – Zelenka

MVP of the tournament

Amager Vikings – Zunnutini

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal