HB Hoofdklasse

Top vier doet goede zaken in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Alfred Cop

Top vier doet goede zaken in Lucky Day Hoofdklasse

Op donderdagavond deed de top vier in the de Lucky Day Hoofdklasse goede zaken. Neptunus, Pirates, HCAW en DSS/Kinheim wisten de avond allemaal af te sluiten met een overwinning. De Rotterdammers zijn nog steeds ongeslagen, terwijl Pirates en HCAW hard aan strijden zijn voor plek nummer twee op de ranglijst.

Curaçao Neptunus – UVV

In eigen huis kwam Neptunus al vroeg op een ruime voorsprong. Een bases clearing triple van Kevin Dirksen, gevolgd door een aangooi fout zorgde voor vier runs in the tweede helft drie. Het werd 6-0 in de zesde inning, toen Dwayne Kemp twee van zijn teamgenoten binnensloeg met een tweehonkslag. Twee beurten later werd er nog tweemaal gescoord toen Jayden Mohamed een 2-run homerun sloeg. Zo werd het 8-0, dankzij een aantal rake klappen en een uitstekende dag op de heuvel bij Shairon Martis (W, 7 IP, 5 H, 0 R, 1 BB, 3 SO), Tijn Fredrikze (1 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 2 SO) en Joost Terpstra (1 IP, 0 H, 0 R, 1 BB, 0 SO)

Box score

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Een vroege 1-0 voorsprong van Quick werd al in de tweede inning opgedraaid in een 1-2 voorsprong voor de bezoekers uit Haarlem. In de tweede helft zeven wist Quick, dankzij een 2-RBI double van Enrique Hatma weer op gelijke hoogte te komen. DSS/Kinheim kwam meteen met een antwoord. RBIs kwamen van Julian Toppen (single), Sem Kuijper (single) en Donny Kuijper (bases loaded walk). Een inning later werd er wederom drie keer gescoord door de ploeg van coach Etienne Meijer. Ditmaal waren het wederom RBIs van Toppen en S. Kuijper. Na zevende spannende innings, was de einduitslag na negen innings uiteindelijk 3-9 in het voordeel van DSS/Kinheim.

Box score

Oosterhout Twins – Amsterdam Pirates

Na vier innings van shutout honkbal, waren het de Amsterdammers die als eerste iemand wisten binnen te brengen. Op een honkslag van Roelie Henrique kon Jorrit Penseel (single) scoren. Een inning later werden er vier runs gescoord door Pirates, mede dankzij een 2-run homerun van Urving Kemp. Uiteindelijk liep Pirates uit tot 0-6 dankzij vier wijd voor Denzel Richardson, een double van Kenny Berkenbosch en een RBI single van Oliver van der Wijst in de zevende beurt. Twins wist in de tweede helft negen nog één run te scoren, waarmee het 1-6 werd op Sportpark De Slotbosse Toren.

Box score

HCAW – RCH-Pinguïns

De pitching van HCAW had de zaakjes goed op orde donderdagavond in Bussum. Kaj Timmermans gooide acht innings, hierin kreeg hij slechts één honkslag tegen, niemand wist te scoren en hij gooide zeven keer drie slag. Nigel Calmes gooide in de laatste inning met twee strikeouts de wedstrijd uit. Aan slag kwam HCAW al in de eerste inning op een voorsprong dankzij een single van Daan Verpaalen en een productieve RBI groundout van Jair van Borkulo. Twee beurten later waren het hits van Koen Werkman, Daan Verpaalen (RBI), Jeandro Tromp (double) en Jair van Borkulo (RBI double), waardoor het 5-0 werd. Uiteindelijk werd het 6-0 toen Daan Verpaalen Julian Goins in de zevende inning binnensloeg.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse