HB Hoofdklasse

Slechts drie wedstrijden in regenachtig weekend in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Robert Bos

Slechts drie wedstrijden in regenachtig weekend in Lucky Day Hoofdklasse

Het regende veel in Nederland het afgelopen weekend, met tot gevolg vier afgelastingen op zaterdag en slechts drie wedstrijden op zondag. De wedstrijden op zondag resulteerden in shutouts voor Neptunus, Pirates en HCAW.

Curaçao Neptunus – UVV

De slagploeg van Neptunus kwam al vroeg in de wedstrijd op dreef. In de eerste inning resulteerde zes honkslagen op rij in vijf runs. Christian Diaz begon de rally met een single, hierna volgde Dwayne Kemp met een triple voordat er vier doubles op een rij werden geslagen. Deze kwamen van Arthur Bonevacia, Sheadion Jamanika, Tyriq Kemp en Den Seelbach. In het verloop van de wedstrijd liep de thuisploeg uit tot een voorsprong van 10-0, waarmee de wedstrijd na zeven innings kon worden beëindigd. Dwayne Kemp blonk uit aan slag met drie honkslagen en vier RBIs. De talentvolle catcher Keegan Pieternella verzamelde ook drie hits en hielp zijn pitchers richting een shutout. Juan Carlos Sulbaran gooide zes innings, Joost Terpstra maakte de wedstrijd af in de zevende inning.

Box score

Oosterhout Twins – Amsterdam Pirates

Ook in Oosterhout werd er een shutout gegooid. Nelmerson Angela (5 IP), Naut Kragt (2 IP), Finn Kragt (1 IP) en Pim Vijfvinkel (1 IP) kregen in negen innings geen runs tegen voor Pirates. De bezoekers uit Amsterdam kwamen al snel op een 0-1 voorsprong toen Denzel Richardson in de eerste inning een homerun sloeg. Een beurt later werd het 0-3 toen er werd gescoord op een aangooifout en een wilde worp. In de zesde en zevende inning liep Pirates uit tot 0-9 dankzij honkslagen van Tommy van de Sanden, Jules Cremer, Raphael Smeenk en Urving Kemp in de eerste helft zes. Een inning later waren het hits van Duco Nuijten (double), Denzel Richardson, Kenny Berkenbosch en Tommy van de Sanden die de uiteindelijk zorgden voor een 0-9 uitslag in Oosterhout.

Box score

HCAW – RCH-Pinguïns

Net als tijdens de eerste wedstrijden was in Bussum ook één van de ploegen erg dominant op de heuvel. Lars Huijer gooide voor HCAW acht shutout innings, hij kreeg vier hits tegen en gooide twaalf keer drie slag. De wedstrijd werd uitgegooid door Sedley Karel, hij verzamelde twee strikeouts in de negende inning. De slagploeg van coach Ronald Jaarsma wist negen keer te scoren op veertien honkslagen. Daan Verpaalen had drie honkslagen in vijf slagbeurten, Shurman Marlin ging 2-uit-3 met twee RBIs

Box score

Quick en DSS/Kinheim konden zowel op zaterdag als zondag niet spelen vanwege de regen en te natte omstandigheden op het veld. Het gevolg van alle regen is een druk programma doordeweeks. De volgende inhaalwedstrijden staan nog op het programma:

Maandag 27 mei 19.30 uur:

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort
UVV – Curaçao Neptunus

Dinsdag 28 mei 19.30 uur:

Amsterdam Pirates – Oosterhout Twins
Quick Amersfoort – DSS/Kinheim
RCH-Pinguins – HCAW

Deze wedstrijden zie je uiteraard allemaal op Honkbalsoftbal.tv!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse