HB Hoofdklasse

Olav Steijger in het zonnetje gezet na grote mijlpaal

Foto: Martine van Wely

Olav Steijger in het zonnetje gezet na grote mijlpaal

Op zaterdagmiddag is scheidsrechter Olav Steijger voorafgaand aan de wedstrijd van DSS/Kinheim tegen Quick Amersfoort in Haarlem in het zonnetje gezet door KNBSB Bestuurslid Paul van Kimmenaede. Hij heeft namelijk een voor scheidsrechters imposante en unieke mijlpaal bereikt: hij stond al 750 keer als scheidsrechter op het veld in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse.

Steijger debuteerde al in 1997, toen eveneens bij een thuiswedstrijd van Kinheim. Op 6 juni 1997 stond hij bij de wedstrijd tussen Kinheim en RCH voor het eerst als scheidsrechter op het veld bij een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Sindsdien volgden dus nog eens 749 wedstrijden in het reguliere seizoen en nog talloze wedstrijden in de play-offs.

Ook op internationaal gebied is Steijger al jaren actief. Zo stond hij op het WK Honkbal van 2009, een EK Honkbal zes Haarlemse Honkbal Weken, twee World Port Tournaments en verschillende Europa Cup-toernooien.

In de Hoofdklasse heeft hij inmiddels een aantal wedstrijden bereikt dat slechts twee anderen voor hem bereikten. Fred van Groningen Schinkel staat nog op eenzame hoogte met 1257 wedstrijden, maar Steijger heeft inmiddels nummer twee Henri van Heijningen in zicht. Van Heijningen staat op 755 wedstrijden en het is dus zeer goed mogelijk dat Steijger over twee weken de nummer twee op de ranglijst is.

De KNBSB feliciteert Steijger met deze prachtige mijlpaal en dankt hem voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de sport!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse