EK U15 SB 2024

Softbalsters Koninkrijksteam U15 met ervaren selectie naar EK

Foto: Christopher Anasagasti

Softbalsters Koninkrijksteam U15 met ervaren selectie naar EK

De voorbereiding op het EK Softbal U15 is voor Team Kingdom of the Netherlands al in 2023 begonnen. Onder leiding van bondscoach Tyler Boersma heeft het team via trainingen en deelname aan verschillende toernooien toegewerkt naar het EK dat in de eerste week van juli in Praag gespeeld wordt. Inmiddels is ook de definitieve selectie voor dit toernooi bekend.

Het is een selectie vol bekende achternamen, die nog maar eens onderstreept dat honkbal en softbal in Nederland echte familiesporten zijn. Meerdere speelsters komen uit families met vaders én of moeders met ervaring op het hoogste niveau in Nederland. Juliska Beerman is de dochter van oud-Hoofdklasse honkballer Pepijn Beerman en oud-Hoofdklasse softbalster Monique Valies en ook nog eens het zusje van jeugdinternational en Hoofdklassespeler Jamie Beerman.

Maddy Cremer is de dochter van Rene Cremer (Kinheim), Lisa Fridsma  is de dochter van Nick Fridsma (Pioniers en HCAW), Fien van de Poel is de dochter van Rogier van de Poel (Amsterdam Pirates) en Emmy van Stekelenburg is de dochter van Ferd (RCH, UVV en Amsterdam Pirates) en Claudia van Stekelenburg (Amsterdam Pirates). Xanna Dix is de dochter van oud-Hoofdklassespeler en heren softbalinternational Ron Dix en Bente de Gouveia is de dochter van oud-Hoofdklassespeelster en international Sandra Baart.

Verder heeft deze jonge groep speelsters via eerdere wedstrijden met dit Koninkrijksteam U15 in 2023 en eerder dit jaar en ook via de Little League toernooien al de nodige internationale ervaring opgedaan. Boersma zal daarom mikken op minimaal een evenaring van de bronzen medaille die het Koninkrijksteam U15 in 2022 in Enschede in de wacht sleepte.

Selectie

RugnummerNaamVerenigingPositie
23Liesa BakkerKinheimPitcher
8Juliska BeermanAmsterdam PiratesInfield
1Nina BoekelThe HeronsInfield
17Steffie BrandsmaNieuwegein Diamonds/Blue AngelsPitcher/Infield
16Maddy CremerKinheimOutfield
22Bente de GouveiaHSC JekaCatcher
7Xanna DixHSC JekaPitcher
9Lisa FridsmaHoofddorp PioniersOutfield/Catcher
19Carice KorenQuick Amersfoort/RavensPitcher/Infield
21Riomie MartinaTex Town TigersInfield/Outfield
5Vera NagelNieuwegein Diamonds/Blue AngelsPitcher/Infield
18Louise ter BeestKinheimInfield
4Hannah TosunUVV/RavensCatcher
15Fien van de PoelHoofddorp PioniersInfield
6Bibi van der WensTex Town TigersPitcher
11Pascal van LoonNieuwegein Diamonds/Blue AngelsCatcher
14Emmy van StekelenburgKinheimInfield

Bondscoach Boersma wordt bijgestaan door assistent coach Annemiek de Roover en pitching coach Pat Romney. Het ‘smoelenboek’ van het Koninkrijksteam U15 vind je hier.

Wedstrijdschema

Het Koninkrijksteam U15 is ingedeeld in Groep Y met Italië en Kroatië en komt daarin later ook de winnaar van Groep B tegen met daarin Groot-Brittannië, België, Israël en Turkije. Hierna volgt ofwel de Placement Round ofwel de Super Round afhankelijk van de klassering in Groep Y. Uiteindelijk wordt op 6 juli de finale gespeeld.

DatumTijdThuisUit
Dinsdag 2 juli17.00 uurKoninkrijksteamItalië
Woensdag 3 juli12.00 uurKroatiëKoninkrijksteam
Woensdag 3 juli17.00 uurKoninkrijksteamB1
Donderdag 4 juli Super Round  
Vrijdag 5 juli Super Round  
Zaterdag 6 juli Finale Bronze Medal Game

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB 2024