EK U12 2024

Bondscoach Peter Herkemij presenteert EK selectie Koninkrijksteam U12

Foto: Lars Koehorst

Bondscoach Peter Herkemij presenteert EK selectie Koninkrijksteam U12

De internationale honkbal- en softbalzomer wordt dit jaar in de eerste week van juli onder meer afgetrapt met het EK Honkbal U12 in Paderborn (Duitsland). Bondscoach Peter Herkemij gaat met zijn team op jacht naar de Europese titel en hij heeft inmiddels zijn volledige selectie bekendgemaakt.

Sinds de terugkeer van Oranje in 2017 op het EK U12, heeft het al een aantal medailles gepakt: brons in 2017, zilver in 2019, brons in 2022 en nog eens zilver in 2023. De medaille die nog ontbreekt, is dus de gouden medaille en met dat doel reist het team uiteraard af naar Duitsland.

Herkemij heeft de beschikking over een 15-koppige selectie met daarin de nodige internationale ervaring, zelfs op deze leeftijd! Zo keren er zes spelers terug uit het team dat vorig jaar in de bloedstollend spannende finale nipt verloor van Duitsland, dat zijn tweede Europese titel op rij pakte.

Andrew Arends, Dyshaïro Zandvliet, Lucas Baan, Marcelo Montenegro, Rudgendrick Felicia en Tijn Delemarre maken ook dit jaar onderdeel uit van de nationale selectie. Van de tien nieuwe spelers komen er vier van Hoofddorp Pioniers, dat daarmee – samen met Neptunus – hofleverancier is van deze selectie. Vanuit Hoofddorp vallen twee dingen op: tweelingbroers Tijs en Tim Sodekamp hebben beiden de selectie gehaald, net als Kjeld Koehorst, de zoon van voormalig Hoofdklassespeler en honkbalinternational Lars Koehorst.

De volledige selectie:

RugnummerVoornaamAchternaamVereniging/AcademyPositie
23Andrew ArendsNeptunus 1P/IF/OF
22DyshairoZandvlietRabbitsIF/C
4LucasBaanDiamondsP
14MarceloMontenegroUnicornsIF/P
17RudgendrickFeliciaUnicornsP/OF/IF
2TijnDelemarreUnicornsP/IF
9KjeldKoehorstPioniers 1IF/OF/(P)
15NoudSlotPioniers 1C/P/OF/IF
21TimSodekampPioniers 1P/IF/OF
18TijsSodekampPioniers 1C/IF/OF
16IcesonArdjosoediroNeptunus 1IF/P
3JayvianoClotedaNeptunus 1IF/P
24GaryJonathansDiamondsIF
12Krijnvan der WensScimitarsC/IF/OF
13KayHuizingaNeptunus 1P/IF

Het Koninkrijksteam is voor het EK, dat van 2 tot en met 6 juli wordt gespeeld, ingedeeld in Groep B en komt daarin Oostenrijk, Italië en Litouwen tegen. Een plek bij de eerst twee in de groepsfase geeft recht op deelname aan de halve finale.

Dit is het wedstrijdschema voor het Koninkrijksteam:

DatumTijdThuisUit
Dinsdag 2 juli13.00 uurKoninkrijksteamLitouwen
Woensdag 3 juli10.30 uurOostenrijkKoninkrijksteam
Donderdag 4 juli13.00 uurItaliëKoninkrijksteam
Vrijdag 5 juli Halve finales  
Zaterdag 6 juli Finale Bronze Medal Game

Voorafgaand aan het EK speelt het team van bondscoach Herkemij komend weekend de U12 Cup, eveneens in Paderborn. Tijdens dit internationale toernooi komt Oranje onder meer Tsjechië, België en Duitsland tegen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024