HB Hoofdklasse

Top-3 loopt verder uit in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Foto: Robert Bos

Top-3 loopt verder uit in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Op donderdagavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. De wedstrijd tussen RCH en Pioniers kon niet doorgaan. De ploegen uit de top drie van de ranglijst wisten allen vrij gemakkelijk te winnen.

Amsterdam Pirates – Quick Amersfoort

Op het werpen van Jelle van der Lelie (5 IP), Sven van de Sanden (1 IP) en Finn Kragt (1 IP) wist Quick slechts drie honkslagen te slaan. Scoren wilde niet lukken voor de bezoekers uit Amersfoort. Bij Pirates lukte dit wel, een 4-0 voorsprong na drie innings, werd in de vijfde inning 11-0. Dit bleef uiteindelijk ook de stand in Amsterdam. Raphael Smeenk blonk uit aan slag, hij ging 4-uit-4. Ook Denzel Richardson had een goede dag in het slagperk, hij ging 2-uit-2 met twee homeruns, ook verzamelde de slugger vier RBIs.

Box score

DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus

Ook in Haarlem werd er een shutout gegooid. De combinatie Tom de Blok (7 IP), Koen Postelmans (1 IP) en Aaron de Groot (1 IP) weerhield de slagploeg van DSS/Kinheim van scoren. Bij Neptunus kwam de aanval pas laat op stoom. Op een velders keus van Jesse Aussems kon Sheadion Jamanika (single) de 0-1 scoren in de vijfde inning. Een RBI single van Stijn van der Meer resulteerde in de 0-2, dit gebeurde in de eerste helft acht. Een inning later waren het honkslagen van Christian Diaz, Dwayne Kemp, Arthur Bonevacia, Darryl Collins, Tyriq Kemp (triple), Rayshelon Carolina, Darnel Collins en Jayden Mohamed die zorgden voor zes runs. Zo werd het uiteindelijk 0-8 in Haarlem.

Box score

UVV – HCAW

De aanval van HCAW kwam in de derde inning op een 0-5 voorsprong. Honkslagen van Daan Verpaalen, Jeandro Tromp, Jair van Borkulo (double) en Shurman Marlin droegen hieraan bij. UVV wist in de zevende beurt één run te scoren, maar kwam niet meer dichtbij. De bezoekers uit Bussum kwamen nog twee keer tot scoren, waarmee de einduitslag 1-7 werd op Sportpark de Paperclip. De win ging naar startend werper Kaj Timmermans. Hij gooide acht innings waarin hij vier hits en één run (unearned) tegen kreeg.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse