HB Hoofdklasse

Neptunus blijft ongeslagen, verzekerd van koppositie in het reguliere seizoen

Foto: Robert Bos

Neptunus blijft ongeslagen, verzekerd van koppositie in het reguliere seizoen

Een weekend vol sweeps in de Lucky Day Hoofdklasse. Curaçao Neptunus, Amsterdam Pirates en HCAW wonnen allen drie wedstrijden. RCH-Pinguins en Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers konden op donderdagavond niet spelen, maar de ploeg uit Heemstede bleef dit weekend in de race voor de vierde plek dankzij overwinningen op zaterdag en zondag (twee in de double header).

RCH-Pinguïns – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

In een echt pitchersduel tussen Lucca van der Schouw en Arjen Nijkamp werd er weinig gescoord. RCH opende de score in de eerste inning toen Raydley Legito (hit by pitch) kon scoren op een sacrifice fly van Ruendrick Piternella. In de tweede helft vier kwam Pioniers op gelijke hoogte dankzij honkslagen van Terrance Heemskerk en Duncan Beljaards. Twee innings later scoorde RCH de 1-2 op een RBI double van Tilsaimy Melfor. Hier bleef het bij op offensief gebied in Hoofddorp. Lucca van der Schouw verdiende de win in vijf innings, zijn opvolgers waren Eeuwe Winkel en Moreno Vork (save).

Ook op zondag werd er relatief weinig gescoord. Pioniers kwam in de eerste inning op een 0-2 voorsprong. Een double van Tyrell Mercado Reyes en een single van Duncan Beljaards droegen hieraan bij. In de tweede helft vijf wist RCH via een wilde worp voor het eerst te scoren. Een beurt later werd er wederom gescoord door de Pinguïns. Mede dankzij een honkslag van Tilsaimy Melfor werd er tweemaal gescoord, zo was de stand 3-2 na zes innings. Uiteindelijk werd het 4-2 in het voordeel van RCH. T’Sean Martina gooide acht quality innings voor RCH en verdiende de win, de save ging naar Chris Koeiman.

In Game 2 op zondag was het scoreverloop heel anders. Niet omdat er heel veel honkslagen geslagen werden, maar door onzorgvuldigheden in de defensie. RCH-Pinguins stond na 3 innings met 6-1 voor en had op dat moment nog geen honkslag geslagen. Uiteindelijk scoorde de ploeg uit Heemstede zelfs 11 runs en dat deed het zonder een enkele RBI honkslag. Alle runs kwamen binnen door vrije lopen, veldfouten, wilde worpen en productive outs. Pioniers kon daar slechts vier runs tegenover zetten en deed dat overigens met net zoveel honkslagen als RCH: 6. De helft van die honkslagen kwam van Tyrell Mercado, die zich met een slaggemiddelde van .381 als een van de weinigen in de kijkers speelt in Hoofddorp.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag) Game 1
Box score (zondag) Game 2

Amsterdam Pirates – Quick Amersfoort

Quick kon in eigen huis weinig betekenen tegen de regerend landskampioen. Op tien honkslagen kon Pirates negentien runs scoren. Roelie Henrique kreeg maar liefst vijf keer vier wijd, Denzel Richardson en Jorrit Penseel verzamelden allebei twee honkslagen en twee binnengeslagen punten. Op de heuvel bij Pirates kwamen Naut Kragt (4 IP), Nelmerson Angela (W, 2 IP) en Pim Vijfvinkel (1 IP) in actie. Na zeven innings was de einduitslag in Amersfoort 2-19.

Een dag later maakte Pirates wederom korte metten met Quick. Na zeven innings was de einduitslag 12-0. Kimi Verkruijssen (5 IP), Yassir Lachkar (1 IP) en Daniel Vos (1 IP) combineerde voor de 1-hit shutout. Aan slag bij Pirates wist iedereen in de startende  lineup een honkslag te verzamelen. Denzel Richardson, Kenny Berkenbosch en Jorrit Penseel verzamelde allemaal meerdere RBIs.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – HCAW

Tussen UVV en HCAW was het erg spannend. Lars Huijer gooide de hele wedstrijd, inclusief een extra inning. De slagploeg van HCAW scoorde in de tweede inning voor het eerst toen Denzel Brooks met een ground out Victor Draijer (single) in staat bracht om binnen te komen. UVV kwam in de eerste helft vier met een antwoord. Na back-to-back singles van Timothy Rojas en Marvin Jakobus, zorgden een aantal veldfouten ervoor dat er twee runs werden gescoord. Twee innings later werd het 1-3 in het voordeel van de bezoekers dankzij honkslagen van Marvin Jakobus en Thijs Helms. Hierna begon de thuisploeg aan een comeback. Op een RBI double van Victor Draijer, kwam Jeandro Tromp (single) over de thuisplaat. Een lead-off walk van Brendly Martina resulteerde in de gelijkmaker toen hij kon scoren op een honkslag van Jair van Borkulo. Na negen innings was de stand 3-3. In de tweede helft tien liepen de honken vol voor HCAW dankzij de tie break regel en een vier wijd voor Jair van Borkulo. Victor Draijer volgde met een infield single, waarop Daan Verpaalen het winnende punt kon scoren. Een walk-off win voor HCAW, einduitslag 4-3.

Na de close game van zaterdag, waren de knuppels van HCAW op zondag opgewarmd. Maar liefst zeventien honkslagen en elf runs werden er verzameld door de bezoekers uit Bussum. Iedereen in de lineup verzamelde een honkslag. Jeandro Tromp en Julian Goins blonken uit met respectievelijk 4-uit-7 en 3-uit-5 in het slagperk. UVV wist vier runs te scoren, zo werd het uiteindelijk 4-11 in UVV.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim

De pitching van Neptunus was wederom dominant tegen DSS/Kinheim. Shairon Martis (W, 6 IP), Kevin Bakker (1 IP), Ryan Huntington (1 IP) en Aaron de Groot (1 IP) kregen gezamenlijk drie hits en nul runs tegen. De Rotterdamse slagploeg wist maar liefst twaalf honkslagen te verzamelen en scoorde vier keer. Drie runs kwamen al in de eerste inning. Honkslagen kwamen van Stijn van der Meer, Vincent Ahrens, Dwayne Kemp, Darryl Collins en Tyriq Kemp in deze beurt. Het laatste punt werd in de negende inning gescoord door Vincent Ahrens, hij kwam op het honk met een honkslag. Uiteindelijk werd het 0-4 in het Pim Mulier Stadion.

Neptunus kwam op zondag goed uit de startblokken. De eerste hit van de Rotterdammers was een grand slam homerun van Christian Diaz. Grotendeels dankzij controleproblemen op de heuvel was het al snel 7-0 na twee innings. Op een RBI triple van Ibrahin Redan kon DSS/Kinheim scoren in de vierde inning. De voorsprong van Neptunus kwam echter nooit in gevaar. De thuisploeg won uiteindelijk met 9-2 in het Neptunus Familiestadion.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

De stand in de Lucky Day Hoofdklasse:

De inhaalwedstrijden van deze week (twee op maandag en drie op dinsdag) zouden wel eens cruciaal kunnen worden in de strijd om de vierde plaats. RCH-Pinguins speelt nog tegen HCAW op dinsdagavond en is dan klaar voor het reguliere seizoen, terwijl DSS/Kinheim nog speelt tegen Quick Amersfoort op maandag en het dan in het weekend nog op moet nemen tegen HCAW.

Alle samenvattingen van het afgelopen weekend en de inhaalwedstrijden van deze week zie je uiteraard op Honkbalsoftbal.tv!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse