Honkbal

Hendrik Clementina blinkt uit in Venezuela

Hendrik Clementina blinkt uit in Venezuela

Leden van Team Kingdom of the Netherlands zijn niet alleen in Nicaragua en Mexico succesvol. Sinds kort speelt catcher Hendrik Clementina voor Caciques de Caracas uit de Liga Major de Beisbol Professional de Venezuela.

Clementina – geboren op Curaçao – heeft een Venezolaanse moeder en is geen onbekende in het Venezolaanse honkbal. Hij was al eerder actief voor Cardenalas de Lara, in twee edities van de lokale Winter League.

Nu zorgde hij in het openingsweekend van de competitie van de LMBP voor een wapenfeit door in twee wedstrijden drie homeruns te slaan en daarmee tien punten binnen te brengen.

Het mooiste moment van onze landgenoot kwam in de wedstrijd tegen Marineros de Carabobo. Hij kwam toen in totaal tot twee homeruns in één slagbeurt en zorgde daarmee voor acht binnengeslagen punten. Het leverde hem terecht de prijs van ‘speler van de week’ op. Inmiddels staat Clementina in de meeste aanvallende statistieken (bijna) bovenaan in de ranglijst. Zo slaat hij .429 met 7 homeruns en 16 RBI.

Meer nieuws over de prestaties van onze landgenoten in de diverse Zuid-Amerikaanse competities lees je op www.honkbalsoftbal.nl.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal