HB Hoofdklasse

Neptunus ook na inhaalwedstrijd ongeslagen, RCH verrast tegen HCAW

Foto: Henk Vork

Neptunus ook na inhaalwedstrijd ongeslagen, RCH verrast tegen HCAW

Op maandag en dinsdag warden er een vijftal wedstrijden ingehaald in de Lucky Day Hoofdklasse. Neptunus speelde op maandag tegen UVV terwijl DSS/Kinheim het opnam tegen Quick. Op dinsdag zagen we wedstrijden tussen Quick en UVV, Twins en Pirates en HCAW en RCH.

UVV – Curaçao Neptunus

Op Sportpark de Paperclip had Neptunus vrij weinig moeite met UVV. Binnen zeven innings werd er met 0-12 gewonnen door de Rotterdammers. Gedurende de eerste vijf innings liep Neptunus uit tot 0-5, er werden een inning later zeven runs aan deze stand toegevoegd. Sheadion Jamanika ging 2-uit-5 met twee RBIs en een double. Ook Christian Diaz, Arthur Bonevacia en Kevin Dirksen verzamelden twee honkslagen gedurende de wedstrijd. Op het werpen van Koen Postelmans, Kevin Bakker, Ryan Huntington en Aaron de Groot wist UVV slechts één honkslag te verzamelen, deze kwam van Marvin Jakobus.

Box score (maandag)

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

In Amersfoort wist DSS/Kinheim een clubrecord te verbreken, sinds de fusie van de hoofdmachten van de twee clubs waren er nog nooit zoveel runs gescoord in één wedstrijd door DSS/Kinheim. Het meeste ooit was twintig in een 20-9 overwinning tegen Storks in 2022. Op 3 juni werd dat record 25 runs in een wedstrijd. Met een 3-RBI homerun in de derde inning verzekerde Sem Kuijper zich van een goede dag aan slag. In drie at bats sloeg hij twee honkslagen en verzamelde hij zeven RBIs, ook kreeg hij twee keer vier wijd. Andere uitblinkers bij de bezoekers uit Haarlem waren Jesse van den Berg (3-uit-5, 3 RBIs), Amarensio Franka (2-uit-3, 2 RBIs) en Donny Kuijper (2-uit-4, 1 RBI). Op de heuvel bij DSS/Kinheim kregen Rick Rizvic (W), Mike Groen en Mathijs Oosterbeek gezamenlijk slechts één run tegen.

Box score (maandag)

UVV – Quick Amersfoort

De wedstrijd op dinsdagavond begon goed voor Quick. Een tweehonkslag van Stefan Kuipers, een single van Aaron Isenia en een honkslag van Ben van Dulken zorgden ervoor dat er al snel een 0-4 voorsprong van Quick op scorebord stond. UVV kwam langzamerhand terug in de wedstrijd. Een tweehonkslag van Tijmen Takke werd gevolgd door een basehit van Marvin Jakobus, zo werd het 1-4. Een inning later sloeg Amar van Zwieten met een single Jurian Hansen over de thuisplaat. In de tweede helft drie was het een 3-run homerun van Kilian Bloat die UVV de voorsprong gaf, het was na drie beurten 5-4 op Sportpark de Paperclip. Beiden ploegen bleven scoren, voor het begin van de gelijkmakende helft van de zesde inning was het 7-6. In de tweede helft zes wist UVV de wedstrijd echter te beslissen. Mede dankzij een 2-run homerun van Tijmen Takke werden er acht runs gescoord in deze beurt, zo werd het uiteindelijk 15-6. Na zes volledige innings werd de wedstrijd beëindigd wegens de curfew regel.

Box score (dinsdag)

Amsterdam Pirates – Oosterhout Twins

Een vroege 0-1 voorsprong van Twins hield niet lang stand. Vanaf  de vierde inning kwam de Amsterdamse aanval op stoom en sloeg zichzelf richting een mercy rule overwinning. In de tweede helft vier begon de rally met vier wijd voor Denzel Richardson, Oliver van der Wijst volgde met een tweehonkslag. Na een sacrifice fly van Kenny Berkenbosch wist ook Tommy van de Sanden een double te slaan. Singles van Jules Cremer en Jorrit Penseel volgden, zo werden er uiteindelijk vier runs gescoord. De voorsprong werd langzaam vergroot en in de tweede helft zeven kwam de beslissende klap van Tommy van de Sanden. Hij joeg de bal over de hekken om drie runs te laten scoren. Hiermee werd het 11-1 en werd de wedstrijd beëindigd.

Box score (dinsdag)

RCH-Pinguïns – HCAW

In een close game wisten de Pinguïns uit Heemstede na acht innings (curfew) aan het langste eind te trekken. RCH kwam op een vroege 4-0 voorsprong, maar na drie innings wist HCAW de score al gelijk te trekken. De vier runs van RCH kwamen op honkslagen van Raydley  Legito, Ruendrick Piternella, Jeldwin Orman en Tilsaimy Melfor (double). Mede dankzij een 2-RBI single van Jeandro Tromp kwam HCAW met een antwoord in de vorm van drie runs in de tweede inning. Bob van der Meer hielp de aanval van HCAW op weg richting een 5-5 gelijke stand met een tweehonkslag. In de vijfde inning nam HCAW een voorsprong toen Denzel Brooks scoorde op een driehonkslag van Koen Werkman. RCH antwoordde meteen via een tweehonkslag van Jeldwin Orman en een RBI single van Tilsaimy Melfor. Beiden ploegen wisten een inning later twee keer te scoren. Bij HCAW was het een 2-run homerun van Jair van Borkulo, voor RCH kwamen de RBIs van de knuppels van Jeldwin Orman en Tilsaimy Melfor. De voorsprong ging in de zevende inning weer naar HCAW, 8-9 was inmiddels de stand. Maar in de achtste, en laatste inning wist Raul Jacobs met volle honken een walk-off single te slaan. Zo won RCH in eigen huis met 10-9.

Box score (dinsdag)

De Lucky Day Hoofdklasse gaat op donderdag weer verder met de laatste speelronde van het eerste deel van de competitie. Hierna zullen de bovenste vier en onderste vijf zich splitsen in de vervolgcompetitie. Curaçao Neptunus is nog steeds ongeslagen en twee overwinningen verwijderd van het breken van een record dat in 2010 door de Rotterdammers werd gezet. Dat was namelijk 23 overwinning op rij. Voor DSS/Kinheim staat er ook veel op het spel, de ploeg uit Haarlem heeft evenveel punten als RCH-Pinguïns. RCH speelt niet in de laatste speelronde, dus voor DSS/Kinheim betekent één overwinning plaatsing voor de top vier.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse