Softbal

Jut Stuij voegt zich na WK Softbal bij technische staf Koninkrijksteam

Jut Stuij (links) werd in 2023 met zijn broer Sybe uitgeroepen tot Coach van het Jaar (Foto: KNBSB)

Jut Stuij voegt zich na WK Softbal bij technische staf Koninkrijksteam

Saskia Kosterink begint tijdens het EK als bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal. In die nieuwe rol wordt zij vanaf augustus ondersteund door assistent coach Jut Stuij, die de overstap maakt van Neptunus naar het Koninkrijksteam.

Kosterink is op dit moment nog assistent coach van bondscoach Ferenc Jongejan, maar zij schuiven na het WK Softbal, dat volgende maand in Italië gespeeld wordt, door naar hun nieuwe rol. Jongejan wordt Technisch Manager van de softbaltak van de afdeling Nationale Teams en Talentontwikkeling van de KNBSB.

“Ik ben enorm blij dat Jut de technische staf van het Koninkrijksteam komt versterken en ben ervan overtuigd dat hij kennis, kunde, en karakter meebrengt om het programma en het team te helpen doorontwikkelen. Hij zal Saskia Kosterink ondersteunen in het voortbouwen op onze ambitie voor een podium op de Olympische Spelen van LA2028.”, aldus Jongejan.

Met Stuij wordt een ervaren en bovendien bewezen coach toegevoegd aan de technische staf. Samen met zijn broer staat hij al jarenlang voor de groep bij Neptunus, waarmee hij promoveerde naar de Softbal Hoofdklasse. Slechts twee jaar later stond hij in Rotterdam met de kampioensschaal in de hand toen Neptunus in 2023 in de Holland Series Olympia Haarlem versloeg.

Het leverde hem, samen met zijn broer Sybe, zelfs de Coach van het Jaar Award op van 2023.

Stuij: “Ik ben vereerd dat ik een onderdeel mag zijn van het Koninkrijksteam. Op de korte en lange termijn liggen er prachtige uitdagingen in het verschiet en ik ben ervan overtuigd dat we met alle faciliteiten, het beschikbare talent en deze staff tot succesvolle resultaten kunnen komen.

Ik zal mijn volledige aandacht en energie geven aan het team en het programma en daarom heb ik ook besloten na dit seizoen terug te treden als coach van Neptunus.

Ik ben de club heel dankbaar voor alle dromen die we hebben kunnen waarmaken en ben de KNBSB heel dankbaar voor de kans om nieuwe dromen na te jagen.”

Ook nieuwe bondscoach Saskia Kosterink is zeer content met de toevoeging van Stuij aan de technische staf: “Jut’s ervaring en harde werk bij Neptunus heeft geresulteerd in het knappe landskampioenschap van Neptunus. Ik kijk ernaar uit om zijn expertise en visie toe te voegen aan de coaching staff en met hem samen te werken.”

Kosterink en Stuij hebben na afloop van het WK in juli een kleine maand de tijd om het team klaar te stomen voor het EK dat van 1 t/m 7 september in de regio Utrecht gespeeld wordt. Voor het EK is de kaartverkoop inmiddels gestart. Kaarten kun je kopen via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal