HB Hoofdklasse

Kan DSS/Kinheim dit weekend de vierde plaats veiligstellen

Foto: Martine van Wely

Kan DSS/Kinheim dit weekend de vierde plaats veiligstellen

De laatste speelronde van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse gaat vanavond van start en naast de prachtige matchup tussen titelverdediger Amsterdam Pirates en recordkampioen Curaçao Neptunus, de huidige nummer twee en één van de competitie, staat ook de ontmoeting tussen de nummer drie (HCAW) en vier (DSS/Kinheim) op het programma dit weekend.

In deze ontmoeting staat voor DSS/Kinheim de vierde plaats in het reguliere seizoen en dus plaatsing voor de Vervolgcompetitie van de Bovenste-4 op het spel. De Haarlemmers bezetten op dit moment de vierde plaats omdat zij, hoewel ze net zoveel punten hebben als RCH-Pinguins, minder wedstrijden gespeeld hebben.

RCH-Pinguins verraste op dinsdagavond met een overwinning op HCAW in een inhaalwedstrijd en kwam daardoor op gelijke hoogte. Als DSS/Kinheim dit weekend drie keer verliest van HCAW en dus op het gelijke aantal punten eindigt als RCH-Pinguins dan wordt in de volgende volgorde bepaald wie de vierde plaats krijgt:

  1. Onderling resultaat
  2. Runsaldo in onderlinge wedstrijden

Opvallend genoeg is het onderlinge resultaat vanwege een gelijkspel helemaal gelijk, maar het runsaldo in de onderlinge wedstrijden spreekt in het voordeel van RCH-Pinguins. DSS/Kinheim weet dus dat het dit weekend minimaal een keer gelijk moet spelen om de vierde plaats veilig te stellen.

Of dat hen vanavond al lukt zie je of in het stadion in Bussum of live op Honkbalsoftbal.tv! Daar zie je ook of het Curaçao Neptunus dit weekend lukt om hun winstreeks van 21 wedstrijden te verlengen. Als zij Amsterdam Pirates dit weekend sweepen, verbreken zij hun eigen record van de langste winning streak in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. In 2010 wonnen de Rotterdammers namelijk 23 wedstrijden op rij op weg naar de landstitel.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse