HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim geplaatst voor bovenste vier, Neptunus verliest win streak

Foto: Martine van Wely

DSS/Kinheim geplaatst voor bovenste vier, Neptunus verliest win streak

De Rotterdammers kwamen dicht bij een record, maar Pirates wist Neptunus van de 22e opeenvolgende winstpartij te houden. Voor DSS/Kinheim stond er een belangrijke serie tegen HCAW te wachten deze speelronde, de druk is er nu al af. Dankzij het resultaat op donderdagavond zijn de Haarlemmers verzekerd van een plek in de top vier.

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

Neptunus kwam dichtbij een record voor de langste winning streak in de Hoofdklasse, maar op het werpen van Nelmerson Angela en Pim Vijfvinkel wist de Rotterdamse slagploeg weinig te creëren. In de tweede helft zes kon Stijn van der Meer scoren op een single van Christian Diaz, maar Pirates had hiervoor al driemaal gescoord. Honkslagen van Yurdion Martie, Raphael Smeenk, Duco Nuijten en Denzel Richardson zorgden voor twee runs in de derde inning. Het derde Amsterdamse punt kwam na vier wijd voor Oliver van der Wijst en een double van Alex Madera. Zo won de regerend landskampioen van Neptunus met 1-3.

Box score

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – UVV

In een spannende wedstrijd, werden na tien innings de punten verdeeld tussen Pioniers en UVV. Pioniers had tien hits, tegen vijf van UVV en de bezoekers uit Utrecht maakten ook nog een drie fouten versus één van Hoofddorp, desondanks was de einduitslag 8-8. Bij UVV blonk Marvin Jakobus uit, hij sloeg een 3-run homerun in de eerste inning. Later in de wedstrijd verzamelde hij zijn vierde RBI van de avond. Voor de thuisploeg hadden Terrance Heemskerk, Vincent Mevissen en Jesper van Alem de meeste honkslagen.

Box score

Quick Amersfoort – Oosterhout Twins

Twins liep in Amersfoort uit tot een 0-9 voorsprong. Quick wist in de tweede helft acht via een 3-run homerun van Enrique Hatma te scoren, maar hier blijf het bij voor de thuisploeg op aanvallend gebied. In de eerste helft acht kwam ook een homerun voor Twins, deze kwam van de knuppel van Terrence Garcia en was goed voor drie runs. Voor de Oosterhoutse ploeg wisten tien spelers een honkslag te verzamelen, Garcia was de enige met twee hits. Na negen innings wist Twins met 3-11 te winnen van de Amersfoortse ploeg die nog steeds op zoek is naar de eerste overwinning van 2024.

Box score

HCAW – DSS/Kinheim

Voorafgaand aan het weekend was er bekend dat DSS/Kinheim minimaal één gelijkspel of een overwinning moest behalen tegen HCAW om een plek in de bovenste vier te bemachtigen. De Haarlemmers begonnen sterk. Met volle honken werd een grondbal van Donny Kuijper foutief aangegooid op thuis, zo kon Jesse van den Berg scoren. In de vijfde inning was het wederom een velders keus en een error die ervoor zorgden dat DSS/Kinheim kon scoren. Op de geslagen bal van Ibrahin Redan wisten Marcel Tolenaars en Nick Hofer binnen te komen. Na de sun delay wist HCAW de aanval op stoom te krijgen. Vier runs werden er gescoord in de gelijkmakende helft van de zesde inning. Honkslagen kwamen van Jeandro Tromp, Jair van Borkulo, Victor Draijer en Bob van der Meer. Dankzij vier wijd voor Ibrahin Redan, een double van Sem Kuijper en een wilde worp kwam DSS/Kinheim in de volgende beurt weer gelijk. Een inning later werden er twee runs gescoord door de Haarlemmers dankzij een RBI double van Nick Hofer en een stootslag van Julian Toppen. Victor Draijer maakte het nog spannend in de tweede helft acht, hij sloeg namelijk twee runs binnen met en een homerun. Hier bleef het bij en zo werd het uiteindelijk 6-6 in Bussum, na acht innings werd de wedstrijd wegens de curfew beëindigd.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse