HB Hoofdklasse

Olav Steijger stijgt naar tweede plaats op all-time ranglijst scheidsrechters

Foto: Martine van Wely

Olav Steijger stijgt naar tweede plaats op all-time ranglijst scheidsrechters

Twee weken geleden werd scheidsrechter Olav Steijger voorafgaand aan de wedstrijd tussen DSS/Kinheim voor zijn 750ste wedstrijd als scheidsrechter in de Honkbal Hoofdklasse. De wedstrijd tussen DSS/Kinheim en HCAW was vandaag zijn 757ste wedstrijd, waarmee hij op de tweede plaats terecht komt op de ranglijst van meeste wedstrijden als scheidsrechter aller tijden.

Bovenaan die lijst staat Fred van Groningen Schinkel met het astronomische aantal van 1257 wedstrijden. Op de tweede plaats, met dus exact 500 wedstrijden minder dan Van Groningen Schinkel, staat nu Olav Steijger, die dit weekend Henri van Heijningen (755 wedstrijden) passeerde.

Steijger debuteerde al in 1997, toen eveneens bij een thuiswedstrijd van Kinheim. Op 6 juni 1997 stond hij bij de wedstrijd tussen Kinheim en RCH voor het eerst als scheidsrechter op het veld bij een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Sindsdien volgden dus nog eens 749 wedstrijden in het reguliere seizoen en nog talloze wedstrijden in de play-offs.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse