HB Hoofdklasse

Pirates wint serie van Neptunus in laatste speelronde reguliere competitie

Foto: Robert Bos

Pirates wint serie van Neptunus in laatste speelronde reguliere competitie

In de laatste speelronde van de reguliere competitie van de Lucky Day Hoofdklasse wist Pirates de serie te winnen van Neptunus. DSS/Kinheim en HCAW deelden de punten, Twins versloeg Quick driemaal en UVV won de serie van Pioniers.

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

Op zaterdag was het enorm spannend op het Loek Loevendie Ballpark. Pirates wist in de tweede inning dankzij doubles van Oliver van der Wijst en Kenny Berkenbosch op een 2-0 voorsprong te komen. De bezoekers uit Rotterdam kwamen meteen met een antwoord. Na een single van Stijn van der Meer sloeg Vincent Ahrens een RBI double. De thuisploeg vergrootte de voorsprong meteen dankzij honkslagen van Alex Madera en Jason Jakobus, gevolgd door een sacrifice fly van Denzel Richardson. De voorsprong kwam een inning later in handen van Neptunus. Dwayne en Tyriq Kemp sloegen tweehonkslagen en Jesse Aussems, Stijn van der Meer en Christian Diaz wisten allemaal een honkslag te slaan, zo scoorden de Rotterdammers zes runs. Een inning later werd het 4-8. In de tweede helft zes kwam Pirates weer op gelijke hoogte. Doubles van Denzel Richardson, Tommy van de Sanden en Quintin de Cuba droegen hieraan bij. In de zevende inning wisten beiden ploegen één run te scoren. Met een stand van 9-9 in de tweede helft negen kreeg Jason Jakobus vier wijd, hij kon scoren op een driehonkslag van Oliver van der Wijst. Zo wist Pirates op walk-off wijze te winnen van Neptunus, eindstand 10-9.

Na twee verliespartijen wist Neptunus op zondag een overwinning te pakken. Op elf honkslagen werd er zes keer gescoord door de Rotterdammers. Het lukte Pirates slechts twee keer om te scoren. Honkslagen van Stijn van der Meer, Christian Diaz, Arthur Bonevacia en Vincent Ahrens zorgden voor een 2-0 voorsprong in de eerste inning. Ahrens had een goede dag in het slagperk, hij ging 3-uit-4 met twee RBIs. Christian Diaz en Dwayne Kemp waren ook productief, beiden sluggers wisten twee honkslagen te slaan. Op de heuvel voor Neptunus waren Juan Carlos Sulbaran en Aaron de Groot dominant, zij verdiende respectievelijk de win en de save in deze 6-2 overwinning van Neptunus.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – DSS/Kinheim

Niet alleen in Amsterdam werd er een walk-off geslagen, in Haarlem gebeurde op zaterdag hetzelfde. HCAW kwam in de eerste inning op voorsprong dankzij een double van Jair van Borkulo en een RBI single van Delano Selassa. DSS/Kinheim scoorde in de vijfde inning voor het eerst, maar wist wel drie runs op het scorebord te zetten. Singles van Sem Kuijper, Amarensio Franka, Irving Redan en Donny Kuijper droegen hieraan bij. In de achtste inning trok HCAW de stand gelijk. Een double van Jair van Borkulo en een single van Victor Draijer zorgden voor lopers op het tweede en derde honk. Op een wilde worp scoorde de 3-2, een veldfout zorgde even later voor de 3-3. Met een gelijke stand wist Ibrahin Redan de bal over de hekken te jagen voor een walk-off homerun. Zo won DSS/Kinheim uiteindelijk met 4-3.

Met Lars Huijer op de heuvel wist HCAW de nul te behouden, ook zijn opvolger Sedley Karel liet niemand scoren in de negende inning. Honkslagen van Delano Selassa, Bob van der Meer en Koen Werkman zorgden voor een 2-0 voorsprong in de zesde inning. Het werd 3-0 toen Jeandro Tromp een inning later kon scoren op een wilde worp. Hier bleef het bij en zo wist HCAW uiteindelijk in eigen huis met 3-0 te winnen.

Box score (zaterdag)                                                                                                                                       

Box score (zondag)

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – UVV

Wegens blessures en het MLB Development Tournament in Londen kampten Pioniers met een krappe selectie. Dit bleek al snel, UVV wist namelijk twaalf runs te scoren in de eerste inning. Mede dankzij 23 keer vier wijd gedurende zeven innings, liep UVV uiteindelijk uit tot 26 runs in de wedstrijd. Pioniers scoorde acht runs en zo werd het uiteindelijk 26-8 op Sportpark de Paperclip. Een aanvallend hoogtepunt voor UVV was de homerun van Marvin Jakobus in de derde inning. Daarnaast blonken Jesse Velders en Lucas Bekker uit met twee honkslagen en respectievelijk drie en vier RBIs.

Een dag later waren het wederom de vrije lopen die het moeilijk maakte voor Pioniers. Pioniers sloeg twaalf honkslagen, versus acht van UVV. Desondanks wist UVV met 5-13  te winnen. Kilian Bloat en Amar van Zwieten sloegen allebei twee honkslagen, Van Zwieten had ook vier RBIs op zondag. Jurjen van Zijl was de winnende pitcher voor UVV, hij gooide zeven innings. Zijn opvolger was Ingmar Hutzezon.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – Oosterhout Twins

Dankzij een lead-off triple van Marnix Ruben in de eerste inning, kwam Twins al gauw op een 1-0 voorsprong. In de vierde inning werd het 2-0 dankzij een twee veldfouten en een single van Jerzy van Gool. Quick wist twee beurten later de 2-1 te scoren, maar in de zevende inning resulteerde honkslagen van Axel Poesmans en Luuk Bun, gevolgd door een RBI groundout van Mick Vos. Zo werd het uiteindelijk 3-1. Simon Gross verdiende de win voor Twins, zijn opvolgers waren Jurgen Zwitzer en Misja Harcksen (save).

Na een spannende wedstrijd op zaterdag, bleek Twins een stuk sterker op zondag. Na zeven innings wist Twins met 0-14 te winnen van Quick. Marnix Ruben, Railison Bentura en Terrence Garcia wisten allen drie honkslagen te slaan. Op de heuvel voor Twins combineerde Wyatt Lankford (W), Jan van den Hurk en Raf Cocu voor de shutout.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Aan het einde van het eerste deel van de competitie is dit de stand in de Lucky Day Hoofdklasse:

Vanaf volgend weekeinde splitsen de bovenste vier en onderste vijf in de vervolgcompetities.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse