Honkbal

Europese top van de honkbaljeugd naar Rotterdam voor 1e editie Youth Rotterdam Baseball Weekend

Europese top van de honkbaljeugd naar Rotterdam voor 1e editie Youth Rotterdam Baseball Weekend

Na het succes van het eerste Rotterdam Baseball Weekend in september 2023 wordt dit jaar de eerste jeugdeditie van het evenement georganiseerd. In het Neptunus Familiestadion spelen van 9 t/m 13 juli de nationale selecties in de U15 categorie van het Koninkrijksteam, Italië, Duitsland en Tsjechië tegen elkaar tijdens de Youth Rotterdam Baseball Week. Ook het U16 team van Team Kingdom of The Netherlands zal meedoen aan de serie wedstrijden om te zorgen voor extra onderlinge competitie.

De Youth Rotterdam Baseball Week wordt georganiseerd door Rotterdam United Baseball en Sportclub Neptunus. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam. Financieel wordt het evenement ondersteund door Nirint Shipping. Met de organisatie van dit nieuwe jeugdtoernooi krijgt de honkbalsport een mooi internationaal podium in de stad. Doelstelling van betrokken partijen is om voortaan elk jaar een Rotterdam Baseball Week te organiseren, waarbij in de oneven jaren de A-teams worden uitgenodigd en in de even jaren de U15 jeugdselecties.

In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport wordt er een uitgebreid programma opgebouwd rondom de wedstrijden. Zo worden kinderen van Rotterdamse scholen uitgenodigd om naar de wedstrijden te komen kijken en krijgen ze clinics van topspelers van Curaçao Neptunus. Daarnaast worden er FUN-activiteiten weggezet met o.a. een stormbaan en kunnen de bezoekers e-sports spelen in het stadion. Een breed en aantrekkelijk sportprogramma in de laatste week van het schooljaar.

Tickets:
Er is vrije inloop bij de wedstrijden. Entree is gratis en het is niet nodig om vooraf een ticket te kopen.

Programma

Dinsdag 9 juli:

 • 14:00 uur – Stadion: Duitsland – Koninkrijksteam U16
 • 15:30 uur – Veld 2: Tsjechië – Italië
 • 19:00 uur – Stadion: Duitsland – Koninkrijksteam U15

Woensdag 10 juli:

 • 14:00 uur – Veld 2: Duitsland – Tsjechië
 • 15:30 uur – Stadion: Koninkrijksteam U15 – Italië
 • 19:00 uur – Stadion: Tsjechië – Koninkrijksteam U16

Donderdag 11 juli:

 • 14:00 uur – Veld 2: Koninkrijksteam U16 – Italië
 • 15:30 uur – Stadion: Koninkrijksteam U15 – Tsjechië
 • 19:00 uur – Stadion: Italië – Duitsland

Vrijdag 12 juli:

 • 14:00 uur – Stadion: Halve finale: #2 – #3
 • 15:30 uur – Veld 2: Halve finale: #1 – #4
 • 19:00 uur – Stadion: Koninkrijksteam U16 – Koninkrijksteam U15

Zaterdag 13 juli:

 • 13:00 uur – Stadion: Troostfinale 3e /4e plaats
 • 17:00 uur – Stadion: Finale

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal