HB Hoofdklasse

Wyatt Lankford gooit no-hitter voor Twins

Foto: Robert Bos

Wyatt Lankford gooit no-hitter voor Twins

Pirates en Neptunus wisten in de top vier allebei te winnen. In de vervolgcompetitie onderste vijf gooide Wyatt Lankford voor Twins een no-hitter, een memorabel moment. Pioniers wist van RCH te winnen in een pitchers duel.

Amsterdam Pirates – HCAW

In Amsterdam bleek Pirates op donderdagavond net iets sterker dan de bezoekers uit Bussum. Kaj Timmermans en Nelmerson Angela waren aan elkaar gewaagd op de heuvel. Een lead-off double van Roelie Henrique werd gevolgd door twee productieve vangballen, zo kon Henrique de 1-0 scoren. HCAW kwam op 1-1 na een double van Delano Selassa en een single van Koen Werkman. Pirates scoorde weer in de vierde inning na een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch en een single van Jules Cremer. De 3-1 werd ook door Berkenbosch gescoord, dankzij een veldfout bij HCAW. Hier blijf het bij in Amsterdam, Pirates won met 3-1.

Box score

DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus

In het Pim Mulier Stadion had DSS/Kinheim weinig in te brengen tegen Neptunus. De Rotterdammers scoorde negen runs, versus één punt van de thuisploeg. Vincent Ahrens blonk uit bij Neptunus, hij ging 3-uit-4 met vier RBIs. Koen Postelmans verdiende de win voor de bezoekers uit Rotterdam, hijg gooide vijf innings. Tijn Frederikze, Aaron de Groot en Joost Terpstra gooiden vanuit de bullpen.

Box score

Quick Amersfoort – Twins Amersfoort

Een stukje honkbalhistorie werd er geschreven in Amersfoort. Wyatt Lankford van Twins gooide een no-hitter. Acht innings (mercy rule), nul hits, nul runs, één keer vier wijd en maar liefst zeventien strikeouts gooide Lankford. Zijn slagploeg was goed op dreef en hielp Lankford richting een simpele overwinning. Railison Bentura, Terrence Garcia, Luuk Bun, en Mick Vos wisten allemaal meerdere honkslagen te verzamelen. Twins wist op deze memorabele avond met 0-14 te winnen van Quick.

Box score

RCH-Pinguïns – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

De pitchers van Pioniers hadden hun zaken goed op orde. Slechts twee honkslagen werden er geslagen door RCH. Maxwell Cornelissen gooide zes innings, Maarten Smit en Levi de Graaf maakte de wedstrijd af en completeerde de shutout. Pioniers kwam in de vijfde inning op 0-1 na een triple van Michael Dumitrescu en een RBI single van Jaison Gijsbertha. In de negende inning werden een aantal runs toegevoegd aan de voorsprong van Pioniers. Luca van Gorkum kon scoren door vier wijd met volle honken, hierna resulteerde een vangfout in het buitenveld in nog drie runs. Zo werd het uiteindelijk 0-5 voor Pioniers in Heemstede.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse