HB Hoofdklasse

Neptunus sweept, Quick wint eerste wedstrijd

Foto: Robert Bos

Neptunus sweept, Quick wint eerste wedstrijd

Curaçao Neptunus deed dit weekend goede zaken in de vervolgcompetitie bovenste vier en behaalde een sweep. Pirates en HCAW deelden de punten, net zoals Pioniers en RCH dat deden. Na de no-hitter van Twins op donderdag, wist Quick op zaterdag hun eerste wedstrijd van het jaar te winnen, zondag gingen de punten weer naar Twins.

Quick Amersfoort – Oosterhout Twins

Het heeft even geduurd, maar Quick wist op zaterdag de eerste overwinning van het seizoen te bemachtigen. Dankzij een goede outing op de heuvel van Jhan Rifaela en Aaron Isenia, werd de slagploeg van Twins tot slechts één run gehouden. De run van Twins kwam in de eerste inning, Quick kwam na een double van Emon Webb gelijk in de vijfde inning. Lang bleef het 1-1, mar in de negende inning zorgde een RBI doble van Stefan Kuipers ervoor dat Quick op voorsprong kwam. Zo won de ploeg van coach Elton Koeiman met 1-2.

Een dag later bleek Twins weer de sterkere ploeg. 5-13 was de einduitslag. De bezoekers uit Oosterhout kwamen tot zeventien honkslagen. Jerzy van Gool ging 4-uit-6, ook Terrence Garcia blonk uit. Hij ging 2-uit-5 met een double en triple. Op de heuvel werden er vijf werpers gebruikt, de win ging naar Jurgen Zwitzer.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus

In het Neptunus Familiestadion kwamen de bezoekers uit Haarlem al vroeg op voorsprong. Een 2-RBI van Donny Kuijper zorgde voor een vroege 0-2 voorsprong. Neptunus kwam gelijk met een antwoord in de vorm van een lead-off triple van Tyriq Kemp, hij kon scoren op een groundout van Vincent Ahrens. Honkslagen van Sem Kuijper en Lorenzo Willem werden gevolgd door een sacrifice fly van Julian Toppen, zo kwam DSS/Kinheim op een 1-3 voorsprong. In de zesde inning kwam Tyriq Kemp op het derde honk dankzij een veldfout, hij kon hierna scoren op een sacrifice fly van Vincent Ahrens. Twee beurten later ging het mis voor de Haarlemmers, twee doubles en een triple zorgden ervoor dat er twee runs werden gescoord door Neptunus. Zo won de thuisploeg uiteindelijk met 4-3.

In het Pim Mulier Stadion begon Neptunus goed aan de wedstrijd. Na vijf innings stonden de Rotterdammers voor met 5-8. Christian Diaz en Sheadion Jamanika blonken uit aan slag. Diaz ging 4-uit-6 met een tweehonkslag en vier RBIs, Jamanika ging 3-uit-5 met een double. Uiteindelijk won Neptunus met 6-9.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – HCAW

Op zaterdag vond er een spannende wedstrijd plaats tussen in de Rob Hoffman Vallei. HCAW kwam in de vierde inning op een 1-0 voorsprong dankzij honkslagen van Jair van Borkulo en Shurman Marlin. Pirates kwam meteen met een antwoord, Quintin de Cuba en Duco Nuijten sloegen beiden honkslagen, hiermee werd Alex Madera (vier wijd) in staat gebracht om de gelijkmaker te scoren. De stand bleef tot en met de tiende inning gelijk. Dankzij de tie break stonden er lopers op de honken, deze konden in de elfde inning allebei scoren op een RBI single van Oliver van der Wijst. Pirates won na elf innings met 1-3 in Bussum.

In de eerste inning kwam HCAW al snel op voorsprong. Honkslagen van Jeandro Tromp en Shurman Marlin hielpen richting een 0-2 voorsprong. Een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch resulteerde later in de inning in de 1-2. Shurman Marlin bracht HCAW een beurt later met een solo homerun richting een 1-3 voorsprong. Pirates kwam in de vijfde inning nog één keer tot scoren, maar twee runs van HCAW een inning later resulteerden in een 2-5 winst voor HCAW.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Een sterke outing van T’Sean Martina hielp RCH op weg richting een 4-7 overwinning in Hoofddorp. Martina gooide zeven innings en kreeg slechts één run tegen. Raul Jacobs en Jeldwin Orman waren goed op stoom bij RCH, zij sloegen allebei vier honkslagen. De andere honkslag bij RCH kwam van de knuppel van Aldrich Guzman en was goed voor twee honken en een RBI.

In een spannende wedstrijd trokken de Pinguïns van RCH aan het langste eind. Pioniers kwam in Heemstede op een snelle 0-3 voorsprong. Een tweehonkslag van Terrance Heemskerk en een single van Jayden van Atten droegen hieraan bij. De stand werd 1-3 in de tweede helft vijf en twee beurten later kwam RCH op voorsprong. Dankzij doubles van Tilsaimy Melfor en Paris Aguilera en een single van Dion Frank kon de thuisploeg drie runs scoren in de zevende inning. Allebei de ploegen scoorden twee runs in de achtste inning, met als gevolg een einduitslag van 6-5 in het voordeel van RCH.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

De stand in de vervolgcompetities na twee speelrondes:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse