Honkbal

Burgemeester van Haarlem doopt zijn stad in unieke video om tot honkbalhoofdstad van Europa

Burgemeester van Haarlem doopt zijn stad in unieke video om tot honkbalhoofdstad van Europa

In een unieke video-opname heeft Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, deelnemers en fans welkom geheten in Haarlem voor de Honkbalweek 2024. De burgemeester, die zelf de eer zal hebben om op 12 juli de eerste bal te gooien tijdens het evenement, was getuige van een bijzonder muzikaal moment. Stadsbeiaardier Rien Donkersloot speelde het bekende honkbalnummer ‘Take Me Out to the Ballgame’ op de klokken van de St. Bavokerk op de Grote Markt. Deze muzikale aankondiging markeert het begin van de festiviteiten rondom de Honkbalweek Haarlem 2024. Het nummer zal tijdens de Honkbalweek in de stad te horen zijn.

Haarlem, honkbalhoofdstad van Europa

Haarlem heeft een bijzondere band met de honkbalsport: de stad is de thuisbasis van talrijke honkbalclubs en heeft een rijke geschiedenis van honkbaltradities. Na de winst van het wereldkampioenschap werd het Nederlandse nationale team in Haarlem gehuldigd, en vele talentvolle spelers zijn hun carrière in deze stad gestart, of hebben hier gespeeld. Het grootste honkbalevenement van Europa, de Honkbalweek, vindt in Haarlem plaats en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Sinds 1961 heeft de Honkbalweek een speciaal plekje veroverd in de harten van de Haarlemmers. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden van 12 tot 19 juli, en belooft het opnieuw een week vol sportiviteit, plezier en verbondenheid te worden. Het evenement is een aantal jaar terug benoemd als ‘immaterieel erfgoed’ van de stad. De organisatie kijkt ernaar uit om iedereen te verwelkomen en samen te genieten van hoogstaande honkbalwedstrijden en festiviteiten. Ook dit jaar worden er weer tienduizenden bezoekers verwacht in het Pim Mulierstadion.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal