HB Hoofdklasse

Neptunus blijft winnen in vervolgcompetitie

Foto: Robert Bos

Neptunus blijft winnen in vervolgcompetitie

Op donderdagavond begon de derde ronde van vervolgcompetities in de Lucky Day Hoofdklasse. DSS/Kinheim en Pirates speelde gelijk, Neptunus wist van HCAW te winnen in de bovenste vier. On de vervolgcompetitie onderste vijf wonnen Twins en UVV.

DSS/Kinheim – Amsterdam Pirates

Een spannende wedstrijd werd op donderdag in Haarlem zonder winnaar beëindigd. Pirates kwam al snel op een 0-1 voorsprong dankzij controleproblemen op de heuvel bij de Haarlemmers. Doubles van Sem Kuijper en Jamie Beerman zorgden voor de gelijkmaker, Beerman kon later de 2-1 scoren op een RBI single van Irving Redan. Pirates kwam weer op gelijke hoogte in de zesde inning, dankzij een triple van Jules Cremer en een double van Jorrit Penseel. De tweede tweehonkslag van Sem Kuijper resulteerde via een sacrifice bunt en een sacrifice fly voor de 3-2 voor de thuisploeg. In de achtste inning was het wederom een double van Sem Kuijper die hielp met het scoren van runs. Ditmaal bracht hij Amarensio Franka (single) over de thuisplaat, voor de 4-2. Pirates kwam via een 2-run homerun van Denzel Richardson op gelijke hoogte. De stand bleef na negen innings en het behalen van de curfew gelijk met 4-4.

Box score

HCAW – Curaçao Neptunus

In Bussum begon Neptunus goed aan de wedstrijd. Een lead-off homerun van Stijn van der Meer zorgde voor een rappe 0-1 voorsprong. Later in de inning bracht Dwayne Kemp zijn broertje Tyriq binnen voor de 0-2. Dit waren de enige runs die Neptunus wist te scoren op donderdagvond, maar dat bleek genoeg voor de overwinning. HCAW scoorde één run op één hit gedurende de wedstrijd. Een tweehonkslag van Delano Selassa in de zevende inning werd gevolgd door een wilde worp en een sacrifice fly. Juan Carlos Sulbaran verdiende de win voor Neptunus. Hij gooide zeven innings, hierin kreeg hij één hit en één run tegen, verder gooide hij twee keer vier wijd en vijf keer drie slag.

Box score

Oosterhout Twins – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Twins bleek een maatje te groot voor Pioniers, op tien honkslagen werd er tien keer gescoord door de ploeg uit Oosterhout. Ruben Marnix, Railison Bentura en Jerzy van Gool verzamelde allen twee honkslagen. De meeste RBIs kwamen van Bentura, hij sloeg drie runs binnen in deze 10-0 overwinning van Twins. Misja Harcksen (6 IP) en Simon Gross (2 IP) combineerde voor de shutout.

Box score

RCH-Pinguïns – UVV

RCH wist op dinsdagavond van Quick te winnen met 3-16, maar twee dagen later bleek UVV sterker dan de Pinguïns. De bezoekers uit Utrecht kwamen snel op een 0-1 voorsprong dankzij een homerun van Tijmen Takke. Een 2-out rally van RCH zorgde voor drie runs in de tweede helft één, honkslagen van Jeldwin Orman, Tilsaimy Melfor en Nathan Berkel droegen hieraan bij. Controle problemen op de heuvel bij RCH en honkslagen van Thijs Helms en Amar van Zwieten zorgden ervoor dat UVV in de derde inning op een 3-6 voorsprong kwam. UVV, bleef bouwen aan de voorsprong, maar RCH gaf niet op. Dankzij een aantal insurance runs van UVV in de zesde en zevende inning, werd het uiteindelijk 6-10 in Heemstede. Na zeven innings werd de wedstrijd wegens de curfew beëindigd.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse