HB Hoofdklasse

Neptunus blijft domineren, UVV doet goede zaken

Foto: Martine van Wely

Neptunus blijft domineren, UVV doet goede zaken

Neptunus blijft domineren in de vervolgcompetitie bovenste vier, terwijl Pirates en DSS/Kinheim een serie speelde met drie krakers van wedstrijden. In de vervolgcompetitie onderste vijf deden zowel Twins als UVV goede zaken.

DSS/Kinheim – Amsterdam Pirates

Na het gelijkspel op donderdagavond, was de stand op zaterdag na negen innings wederom gelijk. DSS/Kinheim kwam in de eerste inning op een 0-1 voorsprong dankzij een RBI single van Sem Kuijper. Dankzij vier honkslagen op rij, nam Pirates in de derde inning een 3-1 voorsprong. De hits kwamen van Oliver van der Wijst, Denzel Richardson, Quintin de Cuba en Duco Nuijten. Allebei de ploegen scoorden in de vijfde inning en een beurt later kwamen de bezoekers uit Haarlem weer gelijk. Een RBI single van Donny Kuijper en een sacrifice fly van Nick Hofer resulteerde in de RBIs. Wederom scoorden beiden ploegen in de zevende inning, zo werd het 5-5. In de tiende inning scoorde DSS/Kinheim niet ondanks de tie break regel. Pirates lukte dit wel, dankzij een honkslag van Denzel Richardson. Zo won Pirates met 6-5.

Ook de derde wedstrijd tussen Piraten en DSS/Kinheim was weer spannend. Pirates stond na vijf innings voor met 0-3, mede dankzij tweehonkslagen van Denzel Richardson en Duco Nuijten. Hierna begon de thuisploeg aan een comeback. Aidan Finnegan scoorde de 1-3 op een sacrifice fly van Nick Hofer. Twee innings later werd het gelijk, mede dankzij honkslagen van Irving Redan en Nick Hofer. In de tiende inning wist Pirates niet te scoren, DSS/Kinheim lukte dit wel. Een infield single van Nick Hofer resulteerde in een walk-off overwinning. DSS/Kinheim won met 4-3 en deelde zo de punten met Pirates in de serie.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – Curaçao Neptunus

Koen Postelmans, Aaron de Groot, Kevin Bakker en Ryan Huntington wisten er gezamenlijk voor te zorgen dat HCAW niet kon scoren op zaterdag. Neptunus wist zelf al wel vroeg te scoren. Honkslagen van Stijn van der Meer en Tyriq Kemp en vier wijd voor Arthur Bonevacia zorgden voor volle honken. Hierna zette Vincent Ahrens zijn ploeg op een 2-0 voorsprong met een 2-RBI single. In de zesde inning begon Neptunus met een double van Arthur Bonevacia, twee slagmensen sneuvelde, maar de inning was nog niet voorbij. Een RBI single van Den Seelbach en een driehonkslag van Rayshelon Carolina brachten Neptunus naar een 4-0 voorsprong. Dit werd uiteindelijk de einduitslag in Rotterdam.

Een dag later werd het wederom 0-4 in het voordeel van Neptunus. Honkslagen van Stijn van der Meer en Dwayne Kemp werden gevolgd door een sacrifice fly van Vincent Ahrens. Een inning later waren het singles van Kevin Dirksen, Rayshelon Carolina en Stijn van der Meer die hielpen richten een 3-run inning. Hierna werd er niet meer gescoord door beiden teams, zo werd het dus wederom 0-4. Tom de Blok gooide zeven innings, Joost Terpstra en Aaron de Groot kwamen in de wedstrijd vanuit de bullpen.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Oosterhout Twins – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Een vroege 1-0 voorsprong van Pioniers werd niet vastgehouden, aangezien de slagploeg van Twins in de latere innings op stoom kwam. Na zeven innings was het ineens 1-8. In de negende inning wisten de bezoekers uit Oosterhout nog eens zeven runs te scoren. Zo won Twins met 3-15 in Hoofddorp. Lucas Wols had met drie, de meeste binnengeslagen punten bij Twins. Marnix Ruben verzamelde twee honkslagen zaterdagmiddag.

Ook op zondag kwam Pioniers vroeg op voorsprong, maar wederom kon deze niet worden vastgehouden. Gijs van Zalingen, Marnix Ruben, Luuk Bun en Berend Ruben wisten allen honkslagen te slaan en zo vijf runs te scoren in de vierde inning. Hierna was de score 6-2 in het voordeel van Twins. Pioniers kwam nog met een antwoord, er werd namelijk driemaal gescoord in de vijfde inning. Twins scoorde nog één run in de achtste inning en won zo uiteindelijk met 7-5.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – UVV

Dankzij een goede outing van Colin van Laar bij UVV, wist RCH slechts één run te scoren op zaterdag. De slagploeg van UVV had er zin in en wist maar liefst elf runs te scoren, mede dankzij homeruns van Tijmen Takke en Kilian Bloat. Geoffrey Verhoef en Thijs Helms hadden beiden meerdere hits en droegen zo ook bij aan de 11-1 overwinning van UVV.

Een dag later wist UVV wederom met ruime cijfers te winnen van RCH. Een 3-run homerun van Marvin Jakobus hielp richting een vroege 0-5 voorsprong. Een inning later werden er zes runs gescoord door de bezoekers van UVV. Honkslagen kwamen van Jorrit Patist, Jesse Velders, Lucas Bekker, Timothy Rojas, Tijmen Takke en Kilian Bloat in de derde inning. RCH wist drie keer te scoren in de vierde inning, maar dichtbij een comeback kwam het niet. Uiteindelijk won UVV met 3-14 na acht innings (mercy rule) in Heemstede.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse