EK U12 2024

Honkballers Koninkrijksteam U12 openen EK met monsterzege

Foto: WBSC Europe/Tomáš Svoboda

Honkballers Koninkrijksteam U12 openen EK met monsterzege

Team Kingdom of the Netherlands U12 heeft vanmiddag de volle honkbal- en softbalzomer afgetrapt met een ruime overwinning. In hun openingswedstrijd van het EK werd in Paderborn, Duitsland met liefst 26-0 gewonnen van Litouwen.

Het Koninkrijksteam had weinig tijd nodig om een gigantische voorsprong op te bouwen. Na een snelle inning van werper Tijn Delemarre, die uiteindelijk twee perfecte innings gooide met zes keer drie slag, mocht de slagploeg aan het werk. Nog voordat zij een honkslag geslagen hadden, stond het – dankzij vier wijd, wilde worpen en veldfouten – al 3-0 en dankzij de two-run homerun van Rudgendrick Felicia, die de bal in het linksmidveld over het hek sloeg.

Het bleek het startsein voor een rally die zijn weerga niet kende. Oranje scoorde in de eerste inning liefst 21 runs! Daar kwamen een inning later nog eens vijf runs bij en in deze slagbeurt kwam het hoogtepunt van de knuppel van Iceson Ardjosoediro, die een 3-run homerun sloeg!

Omdat Lucas Baan in de derde inning ook de nul hield, stond er dankzij de mercy rule na tweeënhalve inning een 26-0 eindstand op het scorebord. Naast de homerun hitters blonken nog een aantal andere slagmensen uit met meerdere honkslagen: Iceson Ardjosoediro sloeg 2 uit 2 met 5 RBI en 4 runs, Dayshairo Zandvliet sloeg 2 uit 2, net als Krijn van der Wens en Tijs Sodekamp en Kjeld Koehorst sloeg 2 uit 3.

Box Score

Op woensdag is om 10.30 uur Oostenrijk de volgende tegenstander van de ploeg van bondscoach Peter Herkemij. Alle wedstrijden van dit EK zijn live (tegen betaling) te zien op Baseballeurope.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024