EK U15 SB 2024

Softbalsters Koninkrijksteam U15 niet opgewassen tegen sterk Italië

Foto: WBSC Europe/Jan Benes

Softbalsters Koninkrijksteam U15 niet opgewassen tegen sterk Italië

Nadat de honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U12 eerder op de dag al hun EK openden met een overwinning op Litouwen, was het later op dinsdagmiddag de beurt aan de softbalsters van het Koninkrijksteam U15. Via een loodzware loting werden zij in de eerste wedstrijd gekoppeld aan Italië en de Italianen waren vandaag duidelijk te sterk.

Lang ging het gelijk op in Praag in de strijd tussen de twee Europese grootmachten, want na drie innings stond het nog maar 2-0 voor de Italianen. Startend werpster Xanna Dix begon goed aan de wedstrijd, maar liep in de vierde inning tegen echte averij op toen de Italianen mede dankzij een 2-run triple van Alida Campioni vier runs scoorden.

Diezelfde Campioni zorgde voor het Italiaanse hoogtepunt van de dag met haar 2-run homerun in de 6-run rally in de vijfde slagbeurt. Het Koninkrijksteam kon er nog geen honkslagen tegenover zetten vandaag en begon het toernooi dus met een domper.

Box Score

Er is nog geen man overboord voor Oranje, want morgen krijgt het de kans om zich te herpakken met wedstrijden tegen Kroatië (12.00 uur) en tegen Groot-Brittannië (17.00 uur). Alle wedstrijden van dit toernooi zijn (tegen betaling) live te zien op Softballeurope.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB 2024