Honkbal

Bondscoach ’t Hoen presenteert selectie Honkbalweek Haarlem

Foto: Louie Jay Sienders

Bondscoach ’t Hoen presenteert selectie Honkbalweek Haarlem

Team Kingdom of the Netherlands gaat in het Pim Mulierstadion van 12 tot en met 19 juli op jacht naar titelprolongatie van de Honkbalweek Haarlem en dat doet het met een sterke selectie met een mooie mix van ervaring en talent.

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen heeft 24 spelers opgeroepen voor het grootste honkbalevenement van Europa en heeft daarbij voornamelijk een beroep gedaan op spelers uit de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse met een aantal aanvullingen uit buitenlandse (prof-)competities.

Curaçao Neptunus is met negen spelers de absolute hofleverancier en levert naast gerenommeerde namen als Martis, Sulbaran en de Blok ook debutanten als Koen Postelmans en Tyriq Kemp. Postelmans maakte deze winter de overstap naar de Rotterdammers en heeft voor Neptunus een ERA van 0.69 en sleepte al vier overwinningen in de wacht. Kemp speelde dit seizoen voor het bekende Amerikaanse collegeteam van Baylor University. Nu krijgt hij de kans om zijn debuut voor het Koninkrijksteam te maken, terwijl zijn broer Dwayne Kemp (meer dan 100 interlands) deel uitmaakt van de selectie.

Zowel Kemp als Postelmans heeft al ervaring op internationale toernooien met de nationale jeugdteams. Dat geldt ook voor debutanten Jair van Borkulo (HCAW) en Sem Kuijper (DSS/Kinheim) die samen de catcherspositie bij het Koninkrijksteam gaan invullen tijdens de Honkbalweek en voor outfielder Jeandro Tromp. De zesde debutant in de selectie van bondscoach ’t Hoen is de Arubaanse infielder Eugene Helder. Helder speelde als prof in de organisatie van de Seattle Mariners en bereikte op zijn hoogtepunt het Triple-A niveau. Inmiddels speelt Helder bij Fortitudo Bologna en hij is één van vijf spelers uit de Italiaanse Serie A in deze selectie.

Het Koninkrijksteam opent de Honkbalweek Haarlem op vrijdag 12 juli om 19.30 uur met de wedstrijd tegen Team USA. In het sterke deelnemersveld volgen ook wedstrijden tegen Italië (13 juli), Taiwan (14 juli), Europees Kampioen Spanje (16 juli) en Japan (17 juli). Op 18 juli worden de halve finales gespeeld en op vrijdag 19 juli volgt de finale.

De selectie:

Pitchers 
Shairon MartisCuraçao Neptunus
Juan Carlos SulbaranCuraçao Neptunus
Kevin KellySultanes de Monterrey
Lars HuijerHCAW
Aaron de GrootCuraçao Neptunus
Tom de BlokCuraçao Neptunus
Koen PostelmansCuraçao Neptunus
Ryan HuntingtonCuraçao Neptunus
Scott PrinsOttawa Titans (Canada)
Eric MendezAtleticos de Puerto Plata (Dominicaanse Republiek)
Jaydenn EstanistaPhiladelphia Phillies (High-A)
  
Catchers 
Jair van BorkuloHCAW
Sem KuijperDSS/Kinheim
  
Infielders 
Juremi ProfarMacerata Angels (Italië)
Stijn van der MeerCuraçao Neptunus
Delano SelassaHCAW
Dwayne KempCuraçao Neptunus
Tyriq KempCuraçao Neptunus
Junior MartinaFortitudo Bologna (Italië)
Eugene HelderFortitudo Bologna (Italië)
  
Outfielders 
Jiandido TrompSan Marino (Italië)
Jeandro TrompHCAW
Roger BernadinaMacerata Angels (Italië)
Denzel RichardsonAmsterdam Pirates

Coaching staff:

Evert-Jan ’t Hoen – Bondscoach
Sidney de Jong – Bench coach
Ben Thijssen – 3rd base coach
Michael Duursma – 1st base coach
Diegomar Markwell – Pitching coach
Martijn Verhoeven – Quality control coach
Nick Stuifbergen – Bullpen coach

Ben jij erbij in Haarlem op Team Kingdom of the Netherlands te supporten? Koop nu nog je tickets via Honkbalweek.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal