EK U12 2024

Koninkrijksteam U12 toont slagkracht en verslaat ook Oostenrijk

Foto: WBSC Europe/Tomáš Svoboda

Koninkrijksteam U12 toont slagkracht en verslaat ook Oostenrijk

Team Kingdom of the Netherlands U12 speelde op woensdagochtend de tweede wedstrijd van het EK en na een zeer overtuigende overwinning op Litouwen was nu Oostenrijk de tegenstander. Ook in de tweede wedstrijd was het Koninkrijksteam veel sterker dan zijn tegenstander. Met de nodige slagkracht werd Oostenrijk uiteindelijk met 12-2 aan de kant gezet.

Starting pitcher Tim Sodekamp hield de Oostenrijkse aanval in zijn vier shutout innings goed in toom. Hij stond slechts twee honkslagen toe en stelde daar zeven strikeouts tegenover. Het gaf zijn slagploeg de kans om in de wedstrijd te groeien. In de eerste twee slagbeurten haperde de motor nog even, maar in de derde inning nam Oranje voor het eerst de voorsprong. Een tweehonkslag voor Iceson Ardjosoediro en een honkslag van Dyshairo Zandvliet zorgden voor lopers op het eerste en derde honk en op de grondbal van Marcelo Montenegro kon Oranje het eerste punt van de wedstrijd scoren.

Een inning later kwamen de knuppels echt los: Tim Sodekamp kwam met één uit met een honkslag op het eerste honk en schoof door dankzij de vrije loop van Noud Slot. Ardjosoediro liet opnieuw zien een echte power hitter te zijn: zijn klap ging voor drie runs over de hekken. Het was al zijn tweede homerun van het EK. Krijn van der Wens zorgde voor nog meer gejuich toen hij even later de stand met zijn two-run homerun al op 6-0 voor het Koninkrijksteam bracht.

In de innings hierna liep de slagploeg nog verder uit en met een 10-0 voorsprong in de zesde inning leek Marcelo Montenegro voor de kers op de taart te zorgen. Hij sloeg de bal ver, heel ver over het hek in het linksveld. De bal vloog zelfs over de tent op de commentaarpositie en zorgde ervoor dat de commentatoren nog even vreesden dat ze niet veilig zaten. Toen gebeurde er iets vreemds. Een van de honklopers leek het derde honk te missen en werd daar door coach Herkemij op gewezen. Die deed dat door de loper aan te raken en dat mag niet. Zo werd de grand slam uiteindelijk teruggedraaid naar een two-run double en werd het niet 14-0, maar 12-0.

Het bleef gelukkig zonder verdere gevolgen, want hoewel de Oostenrijkers nog twee runs scoorden in de zesde inning, was de ruime overwinning even later een feit.

Box Score

Met deze tweede klinkende overwinning is het Koninkrijksteam nu al zeker van de halve finale. Eerst volgt morgen nog de eerste grote test van dit EK: om 13.00 uur is dan Italië de tegenstander. De halve finale wordt op vrijdag gespeeld en de finale en de Bronze Medal Game volgen op zaterdag.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024