EK U12 2024

Koninkrijksteam U12 verslaat ook Italië, ongeslagen naar halve finale

Foto: Christopher Anasagasti

Koninkrijksteam U12 verslaat ook Italië, ongeslagen naar halve finale

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U12 hebben hun uitstekende vorm tijdens het EK in Paderborn doorgezet met een 5-1 overwinning op Italië. Ze hebben zich daarmee ongeslagen geplaatst voor de halve finale en komen daarin nu uit tegen de nummer twee uit Poule A.

Vanaf de eerste inning kon de slagploeg van het Koninkrijksteam de druk op de Italiaanse defensie opvoeren. Het vuur werd aangestoken door een uitstekende double play van tweede honkman Kjeld Koehorst, die een grondbal met lopers op eerste en tweede honk goed fieldde op zijn backhand, zelf de nul op twee maakte en vervolgens met een goede aangooi het dubbelspel completeerde op het eerste honk.

Andrew Arends bezorgde zijn ploeg met een RBI single in de gelijkmakende slagbeurt de voorsprong door Dyshairo Zandvliet (honkslag) over de thuisplaat te slaan. Een inning later werd de voorsprong uitgebouwd. Kjeld Koehorst (single) en Lucas Baan (walk) startten de rally en met 1 uit was het Iceson Ardjosoediro die met een single door de linkerkant van het infield Koehorst in staat stelde om te scoren. Dyshairo Zandvliet zorgde met een productive out vervolgens voor het derde punt. Op zijn grondbal naar het tweede honk kon Lucas Baan simpel scoren.

Op de heuvel stond Lucas Baan uitstekend te gooien. De Italianen kwamen in de derde inning iets dichterbij toen Baan in één slagbeurt een honkslag en een tweehonkslag moest toestaan. Dit zouden tot aan de zesde inning echter de enige hits zijn die Baan tegen kreeg.

De slagploeg sloeg in de gelijkmakende derde inning direct terug. Op een wilde worp kon Krijn van der Wens (honkslag) de 4-1 scoren. Diezelfde van der Wens sloeg een inning later met een RBI single Marcelo Montenegro (double) over de thuisplaat voor het vijfde Nederlandse punt.

Baan had slechts 21 pitches nodig om de laatste negen nullen van de wedstrijd te maken en dat was met nog twee honkslagen van de Italianen in de zesde inning. Uiteindelijk gooide hij een complete game, kreeg slechts 1 run tegen op 4 hits en gooide twee keer drie slag. Het Koninkrijksteam won met 5-1 en gaat ongeslagen naar de halve finale.

Box Score

De tegenstander en ook het tijdstip van de halve finale van vrijdag zijn nog niet bekend. Vanavond spelen Duitsland en Tsjechië, beiden nog ongeslagen, tegen elkaar om groepswinst in Poule A. Als Duitsland wint speelt het Koninkrijksteam morgen om 15.30 uur tegen Tsjechië. Als de Tsjechen winnen, speelt Oranje morgen om 18.00 uur tegen Duitsland (dat al zijn wedstrijden om 18.00 uur speelt als thuisland).

De wedstrijd is hoe dan ook (tegen betaling) live te zien via baseballeurope.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024