HB Hoofdklasse

Grand Slam Jakobus belangrijk voor UVV

Foto: Martine van Wely

Grand Slam Jakobus belangrijk voor UVV

In de laatste speelronde voor de zomerstop en de Honkbalweek Haarlem wordt er nog volop gespeeld in de Lucky Day Hoofdklasse. Neptunus en UVV blijven punten pakken in hun respectievelijke competities, maar ook HCAW pakte belangrijke punten tegen directe concurrent Pirates.

Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim

Honkslagen van Stijn van der Meer, Tyriq Kemp, Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia zorgden voor een vroege 1-0 voorsprong van Neptunus. In de derde inning verzamelde Bonevacia wederom een RBI, ditmaal met een tweehonkslag. Hij bracht Christian Diaz (double) over de thuisplaat. Een inning later kwam DSS/Kinheim met een antwoord in de vorm van een 2-RBI inside-the-park homerun van Jesse van den Berg. Neptunus nam de voorsprong weer in handen in de zesde inning via een driehonkslag van Rayshelon Carolina, hierop kon Sheadion Jamanika scoren, een aangooifout stelde Carolina ook in staat om te scoren. Zo won Neptunus in eigen huis met 4-2.

Box score

HCAW – Amsterdam Pirates

In de vierde inning opende op donderdagavond HCAW de score dankzij een tweehonkslag van Denzel Brooks. Hij probeerde hierna namelijk het derde honk te stelen en kon dankzij een foute aangooi de 1-0 scoren. Twee beurten later werd het 2-0. Vier wijd voor Delano Selassa en Shurman Marlin werd gevolg door een sacrifice fly van Bob van der Meer. Pirates scoorde hierna ook voor het eerst, dankzij een RBI double van Jules Cremer. HCAW kwam meteen met een antwoord, maar liefst vier runs werden er gescoord in de tweede helft zeven. Honkslagen van Daan Verpaalen, Brendly Martina en Shurman Marlin droegen hieraan bij. Na acht innings werd de wedstrijd wegens de curfew beëindigd, de eindstand was 6-1.

Box score

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

In een echt slugfest resulteerde 23 honkslagen in 26 runs, verdeeld tussen Pioniers en Quick. Daar waar het voor de pitchers een zware dag was, blonken er meerdere slagmensen uit. Bij Pioniers hadden Terrance Heemskerk, Daan Terstall en Raff Diters alle drie meerdere honkslagen. Luuk Visser, Enrique Hatma, Pascal Zegwaard en Aaron Isenia blonken uit bij de bezoekers uit Amersfoort, met allemaal meerdere honkslagen. Na zeven innings werd de curfew bereikt en zo werd de wedstrijd gestopt met een score van 13-13.

Box score

UVV – Oosterhout Twins

UVV blijft goede zaken doen in de vervolgcompetitie onderste vijf, zo ook met een overwinning op donderdagavond. Deze overwinning kwam wellicht als een verrassing, gezien het feit dat Twins tot een met de zesde inning de hele wedstrijd voor stond. Een 1-4 achterstand werd in de tweede helft zeven door UVV omgezet in een 6-4 voorsprong. De comeback begon met honkslagen van Jesse Velders, Jurian Hansen en Amar van Zwieten. De beslissende klap in de inning kwam van de knuppel van Marvin Jakobus, hij sloeg een grand slam, waarmee hij zijn ploeg hielp richting een 6-4 overwinning.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse