Honkbal

Jurickson Profar in de All-Star Game van 2024

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Jurickson Profar in de All-Star Game van 2024

Linksvelder Jurickson Profar is dit seizoen voor het eerst in zijn loopbaan opgenomen in de selectie van de National League voor de komende All-Star Game, later deze maand in Arlington (Texas).

Dat er voor Jurickson Profar (1993) een grote toekomst in het verschiet lag in het professionele honkbal was al van jongs af aan duidelijk. In 2004 maakte de internationale honkbalwereld voor het eerst kennis met hem tijdens de Little League World Series. Hij was toen 11(!) jaar. Zijn team (Pabao) uit Willemstad (Curaçao) won dat jaar de titel.
Toen hij het jaar erna opnieuw met uitstekend spel de finale bereikte, lag de weg naar een grote carrière in de Major League open.

Texas Rangers

In 2009 lukte het de Texas Rangers om het jonge talent vast te leggen. Hoewel veel andere teams hem graag wilden contracteren als pitcher, begon hij zijn professionele leven als korte stop.

Blessureproblemen

In het seizoen 2013 maakte Profar zijn debuut in de Major League. In het seizoen erna ging het voor het eerst mis met zijn schouder. Na een ingrijpende operatie – die hem twee jaar buiten de lijnen hield – verkaste hij voor het eerst naar zijn nieuwe veldpositie in het linksveld. Hij speelde intussen voor de San Diego Padres. Ook bij wedstrijden van het Koninkrijksteam speelt hij in het linksveld.

Na zijn twee eerste succesvolle jaren in San Diego vertrok hij naar de Colorado Rockies. Achteraf een minder gelukkige keuze. Door tegenvallende prestaties werd het contract nog tijdens het seizoen ontbonden.

Terug naar San Diego

Door zijn goede prestaties in de eerste twee jaar dat hij er speelde, gaven de Padres hem een zogenoemd ‘Prove Yourself’ contract met een looptijd van 12 maanden. En zichzelf bewijzen is precies wat Profar dit jaar heeft gedaan. Het leverde hem de verkiezing van linksvelder op in het team van de National League bij de komende All-Star Game.

Profar voegt zich met zijn verkiezing bij Bert Blyleven, Andruw Jones, Jair Jurrjens, Kenley Jansen, Jonathan Schoop en Ozzie Albies als spelers uit het Koninkrijk die ooit All-Star waren.

De wedstrijd met alle toppers uit de Major League wordt 16 juli a.s. om 20.00 uur lokale tijd gespeeld op Globe Life Field in Arlington – de thuisbasis van World Series winnaar en Profar’s oude team: de Texas Rangers.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal