EK U12 2024

Koninkrijksteam U12 naar finale, pakt ticket voor WK 2025!

Tijn Delemarre en Krijn van der Wens vieren het bereiken van de finale (Foto: Christopher Anasagasti)

Koninkrijksteam U12 naar finale, pakt ticket voor WK 2025!

In een hele sterke wedstrijd heeft Team Kingdom of the Netherlands U12 vandaag in de halve finale van het EK U12 in Paderborn met 3-0 gewonnen van Tsjechië. Drie solo homeruns en een geweldige complete game shutout van pitcher Tijn Delemarre legden het fundament voor plaatsing voor niet alleen de finale van dit EK, maar ook het WK U12 van volgend jaar in Taiwan!

Al in de eerste inning nam het Koninkrijksteam tegen de sterke Tsjechen de voorsprong. Marcelo Montenegro sloeg een solo homerun die in het linksmidveld ver over het hek verdween! Het was een voorsprong die voor pitcher Tijn Delemarre eigenlijk al genoeg zou blijken. Hij was onbespeelbaar voor de Tsjechische aanval en schakelde de ene na de andere Tsjechische slagman met drie slag uit.

Ondertussen liep het Koninkrijksteam nog iets verder uit. In de vierde inning waren het back-to-back solo homeruns die de voorsprong uitbreidden naar 3-0. Voor de vierde keer tijdens dit EK en voor de tweede keer in twee at bats in deze wedstrijd sloeg Marcelo Montenegro een homerun en vlak daarna sloeg Krijn van der Wens zijn tweede van het toernooi!

Het was geen mega voorsprong, maar met Delemarre op de heuvel voelde het wel zo. Geheel in stijl en met zijn twaalfde strikeout completeerde hij zijn shutout en gooide hij zijn team naar de finale van het EK!

Box Score

Op zaterdag spelen de Oranje talenten om 18.00 uur de finale. De tegenstander wordt de winnaar van de tweede halve finale van dit EK tussen gastland Duitsland en Italië. Een mooie bijkomstigheid van het bereiken van de finale van het EK is het feit dat het Koninkrijksteam zich hiermee geplaatst heeft voor het WK U12 van 2025 dat in Taiwan wordt gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024