EK U15 SB 2024

Tsjechen te sterk voor Koninkrijksteam U15, zaterdag strijd om brons

Foto: Filip Miček

Tsjechen te sterk voor Koninkrijksteam U15, zaterdag strijd om brons

Team Kingdom of the Netherlands U15 is er tijdens het EK in Praag niet in geslaagd om de finale te bereiken. Gastland Tsjechië was duidelijk te sterk en gaat op zaterdagavond tegen Italië strijden om de Europese titel.

Voordat de wedstrijd begon wist het Koninkrijksteam al dat het heel moeilijk zou worden om de finale te bereiken. De punten van de vorige ronde werden meegenomen en daarin verloor Oranje van de Italianen. Op donderdagavond leek Italië op weg naar een overwinning op Tsjechië, maar regen zorgde ervoor dat er bij een 3-0 voorsprong gestaakt moest worden. Op vrijdagochtend werd de wedstrijd uitgespeeld en de Tsjechen klapten uit de startblokken en scoorden in hun eerste slagbeurt direct zes runs en ze trokken de wedstrijd volledig naar zich toe.

Later op de dag won Italië wel van Spanje en dat zou betekenen dat er bij winst van Oranje op vrijdagavond drie teams met 2 wins zouden eindigen, waarbij de Italianen op de openingsdag een ruime overwinning op zak hadden tegen Oranje. Zo moest het Koninkrijksteam met ruime cijfers winnen op vrijdagavond en dat bleek een onmogelijke taak.

Tsjechië liet zien net als Italië bij de twee sterkste teams van Europa in deze leeftijdscategorie te horen. Met twee runs in de tweede inning, twee runs in de derde inning en drie runs in de vierde inning liep het gastland snel uit naar een 7-0 voorsprong. In de vijfde inning redde Lisa Fridsma de Nederlandse eer met een RBI-single, maar verder dan 1-7 kwam het Koninkrijksteam vanavond niet.

Box Score

Op zaterdag strijdt het Koninkrijksteam om een medaille. In de Bronze Medal Game staat het om 15.30 uur tegenover Spanje, dat op donderdag nog met 6-5 verslagen werd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB 2024