EK U12 2024

Duitsland voor derde keer op rij Europees Kampioen U12, Koninkrijksteam tweede

Foto: Adam Kazmierczak

Duitsland voor derde keer op rij Europees Kampioen U12, Koninkrijksteam tweede

In de finale van het Europees Kampioenschap U12 stond Team Kingdom of the Netherlands vanavond tegenover de tweevoudig titelverdediger Duitsland. Na de euforie van de gewonnen halve finale op vrijdag kon er vandaag helaas niet gejuicht wonnen met de beker, maar op de zilveren medaille mogen de spelers zeer trots zijn.

Waren het de zenuwen of was Duitsland echt beter? De finale begon met een hele sterke inning van de Duitsers, die op het werpen van Marcelo Montenegro drie runs scoorden. Het Koninkrijksteam vocht als leeuwen om terug in de wedstrijd te komen en maakte het de Duitse werper erg lastig, maar – mede dankzij een aantal hele mooie plays van de outfielders – de beslissende hits bleven steeds uit met lopers in scoringspositie.

En zoals zo vaak als je zelf de kansen niet maakt, slaat de tegenstander toe. Duitsland liep in de vijfde inning dankzij een RBI-triple en een sacrifice fly uit naar 5-0. Het bleken de insurance runs die Duitsland nodig had om de finale te beslissen.

De Duitsers pakken daarmee voor de derde keer op rij de Europese titel en het Koninkrijksteam pakt voor de tweede editie op rij het zilver. Een knappe prestatie, die het team bovendien een ticket oplevert voor het WK van volgend jaar in Taiwan.

Box Score

De honkbal- en softbalzomer is dus afgetrapt met het zilver van het Koninkrijksteam U12 en daar komen hopelijk nog een hoop medailles bij. Maandag begint bijvoorbeeld al het Koninkrijksteam U18 aan zijn EK!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2024