EK U18 2024

Honkballers Koninkrijksteam U18 openen EK in Regensburg met ruime zege

Foto: Line Drive Captures

Honkballers Koninkrijksteam U18 openen EK in Regensburg met ruime zege

In Regensburg is vandaag het Europees Kampioenschap U18 van start gegaan en Team Kingdom of the Netherlands U18 is het toernooi goed begonnen. België werd via de mercy rule vanmiddag met 13-3 verslagen.

Dat het zo’n ruime uitslag zou worden was aan het begin van de wedstrijd niet direct duidelijk. Na drie innings was de tussenstand nog 2-0 via een run van Tyrell Mercado Reyes (walk) die in de eerste inning scoorde op een veldfout en een run van Djean Macares (single), die in de derde inning scoorde op een ouderwetse double steal met eerste en derde honk bezet.

Op de heuvel kwam starting pitcher Djevan Jansen de eerste drie innings probleemloos door en in de vierde inning brak het Koninkrijksteam de wedstrijd volledig open. Dat gebeurde voornamelijk met twee uit, want met één uit en de honken vol sloeg Tyrell Mercado Reyes met een sac fly de 3-0 over de thuisplaat. Hierna volgden een Belgische veldfout waarop gescoord werd, een RBI double van outfielder Djean Macares, een RBI single van korte stop Amarensio Franka en een RBI single van outfielder Guus Toemen.

Een slagbeurt later liep Oranje uit naar een 10-0 voorsprong via de RBI double van Mercado Reyes en nog een Belgische veldfout. De Belgen beten in de gelijkmakende slagbeurt van zich af en scoorden drie runs, maar omdat het Koninkrijksteam in de zesde inning nog eens drie runs scoorde, kwam de mercy rule weer in het spel. Je hebt hun namen al vaker gelezen en zij waren dan ook de echte uitblinkers vandaag: Tyrell Mercado Reyes (2-run double) en Djean Macares (RBI single) zorgden voor de runs in deze inning en waren samen verantwoordelijk voor 5 gescoorde runs en 7 RBI.

Djevan Janse gooide uiteindelijk vijf innings, waarin hij twee verdiende punten tegen kreeg op 3 honkslagen. Hij gooide zes keer drie slag en pakte de win. Thijs Helms gooide een perfecte zesde inning, waardoor de wedstrijd vroegtijdig ten einde kwam.

Box Score

Op dinsdag is om 10.00 uur Frankrijk de volgende tegenstander van het Koninkrijksteam. De Fransen spelen later vandaag hun eerste wedstrijd van dit EK tegen Zweden. Alle wedstrijden van dit EK U18 zijn live te zien op baseballeurope.tv.

Foto’s: Line Drive Captures

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2024