Team Kingdom Women's Fastpitch High 5

Road to Softball World Cup

‘We willen winnen. Het team is er klaar voor’

Beeld: Grega Valancic

‘We willen winnen. Het team is er klaar voor’

Afgelopen zaterdag 6 juli zijn de softbalsters van Team Kingdom of The Netherlands Women’s Fastpitch Softbal op het vliegtuig naar Italië gestapt, waar ze van 15 tot en met 20 juli de Wereldkampioenschappen Softbal in het Italiaanse Castions di Strada spelen. Tijdens deze WK- finaleronde strijden de beste acht landen van de wereld om de podiumplekken. Bondscoach Ferenc Jongejan: “Wanneer wij ons allerbeste softbal spelen, kan ons team zeker wedijveren met de wereldtop.”

Naast het Koninkrijksteam komen Team USA, Canada, Italië, Puerto Rico, Australië, China en Japan in actie op dit hoogste podium. Het toernooi start met een poulefase, die direct cruciaal is voor de rest van het toernooi. De softbalsters moeten bij de beste twee landen in de poule komen, om aanspraak te kunnen maken op een medaille. Team Kingdom (nummer 8 van de wereld) zit in poule B met Puerto Rico (2), Australië (10) en Japan (3). 

Jongejan: “Er zijn geen makkelijke tegenstanders op dit toneel. Elke bal die we gooien en elke play die we maken, kunnen bepalend zijn voor de rest van het toernooi. Ons doel is duidelijk: we willen winnen. En het team is er klaar voor. Iedereen weet -van elkaar- welke bijdrage ze aan het team leveren, wat we moeten doen om ons doel te bereiken.”

Wedstrijdprogramma Wereldkampioenschappen softbal

Het Koninkrijksteam is ingedeeld in poule B. Hun wedstrijdprogramma is als volgt:

15 juli – 14:00 uurPuerto Rico vs. Koninkrijksteam
16 juli – 17:30 uurKoninkrijksteam vs. Australië
17 juli – 11:00 uurKoninkrijksteam vs. Japan
18 en 19 juliSuper Round
20 juliFinale en Bronzen Medaillewedstrijd

Oefenserie – 8 tot en met 12 juli

In deze week voorafgaand aan de WK speelt Team Kingdom of The Netherlands nog een serie oefenwedstrijden. Op maandag 8 juli spelen ze om 20.00 uur tegen een gemixed team van de twee Italiaanse topclubs Caronne en Bollate.

  • Dinsdag 9 juli om 19:00 staat een wedstrijd tegen China op het programma
  • Woensdag 10 juli om 18:00 uur Australië vs. Koninkrijksteam
  • Donderdag 11 juli 20:00 uur speelt het team tegen Puerto Rico
  • Vrijdag 12 juli om 16:00 uur wordt nogmaals tegen China gespeeld. 

Wij houden in de gaten of de wedstrijden uitgezonden worden. Wanneer dat zo is, laten we dat direct weten en kun je het volgen op honkbalsoftbal.tv . En natuurlijk vind je hier de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

De selectie

In de afgelopen weken is de selectie op dit platform bekend gemaakt. Onderstaand alle teamleden nog een keer op een rij. 

Pitchers

Catchers

Infield

Outfield

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup