Laura Wissink, het moment voor ze aan slag komt

Road to Softball World Cup

Koninkrijksteam verslaat China in voorbereiding op WK Softbal

Koninkrijksteam verslaat China in voorbereiding op WK Softbal

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball bereidt zich in Caronno tijdens de Coppa Majer voor op het WK Softbal dat op 15 juli elders in Noord-Italië (Castions di Strada) van start gaat. In de eerste grote krachtmeting op weg naar dat WK werd op dinsdag China met 5-1 verslagen.

Marjolein Merkx begon als starter uitstekend aan de wedstrijd voor het Koninkrijksteam. Na twee innings stond het nog 0-0, maar in de derde inning nam het Koninkrijksteam de voorsprong. Brenda Beers opende de slagbeurt met een honkslag en Britt Vonk sloeg haar met een driehonkslag langs het lijntje in het rechtsveld over de thuisplaat. Niet veel later scoorde Vonk zelf ook nog toen Maxime van Dalen een RBI single sloeg.

In de gelijkmakende slagbeurt van d vierde inning komt China terug in de wedstrijd. Twee honkslagen op rij geven loopsters op het eerste en derde honk en op een grondbal naar tweede honkvrouw Lizzie Clarijs scoort de 2-1. Een wilde worp van Merkx zorgt er dan heel snel voor dat de gelijkmaker op het derde honk komt, maar die sneuvelt uiteindelijk op de thuisplaat door een hele goede actie van eerste honkvrouw Maxime van Dalen.

Na vier sterke innings werd Merkx op de plaat vervangen door Lindsey Meadows-Oosterveld. Zij kwam snel op twee uit dankzij een prachtige double play. Met een loopster op het eerste honk probeerden de Chinezen een hit and run, maar de line drive van de slagvrouw werd met een mooie sprong gevangen door korte stop Britt Vonk, die vervolgens snel de bal naar het eerste honk gooide om daar de tweede nul te maken. De volgende Chinese slagvrouw sloeg een goede hit naar het linksveld, maar via een grondbal naar het tweede honk kwam Meadows-Oostervled uit de inning.

In de eerste helft van de zesde inning liep het Koninkrijksteam verder uit. Pinch-hitter Charlotte Drijvers, als reserve voor het WK met het team meegereisd, sloeg met twee uit een honkslag en schoof door naar het tweede honk toen de Chinese pitcher de comebacker van Jessie van Aalst niet goed verwerkte. Catcher Laura Wissink zorgde vervolgens voor het hoogtepunt van de wedstrijd met haar 3-run homerun over het hek in het rechtsveld.

Meadows-Oosterveld kwam ook in de laatste twee innings niet meer in de problemen en zo won het Koninkrijksteam, nadat er gisteren met 3-1 werd gewonnen van een combinatieteam van Caronno en Bollate uit de Italiaanse Serie A, nu ook met 5-1 van China.

Morgen om 18.15 uur is Australië de volgende tegenstander van het Koninkrijksteam. Ook deze wedstrijd zie je live op Honkbalsoftbal.tv. De wedstrijden van het WK zie je vanaf 15 juli op Gametime.sport. Let op: je moet hier wel een abonnement afsluiten.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup