Road to Softball World Cup

Even bellen met… Laura Wissink

Foto: Giovanni Pini

Even bellen met… Laura Wissink

De ochtend na een korte nacht – “Ik kan nooit slapen na een wedstrijd, moet altijd even bijkomen”, volgt de heldere, beknopte analyse van Laura Wissink op de wedstrijd van gisteren: “Ik heb eigenlijk niet zo heel veel gedaan, gewoon een bal geslagen. En die was best ver.” 

De catcher van Team Kingdom sloeg gisteren met een 3-run homerun haar team naar de overwinning op mede WK-ganger China, in een wedstrijd die tot dat moment nog behoorlijk spannend was. “Het was allemaal best close tot de zesde inning. Maar, gedurende de hele wedstrijd zag je onze vechtlust. We speelden goed; pitching, hitting, defense. We maakten echt goede plays.”

Het was de tweede overwinning op rij voor het Koninkrijksteam, dat maandag al van het CaronnoBollate team had gewonnen. “Heel fijn om maandag tegen hun te starten, dat was iets relaxter, nog niet helemaal om de knikkers.” 

Vanavond om 18:15 uur staat Australië op het program, komende week ook tegenstander van Team Kingdom in de WK-poule. “Het is wel lekker om ze even te zien, ook als extra scouting momentje. En om ons te laten zien. We gaan niet alles weggeven natuurlijk, maar we gaan wel vol om te winnen. We willen de punten pakken.” 

Klare taal. En hoe is de sfeer? “Heel goed, gezellig, relaxt. Iedereen heeft er zin in en dat straalt ook echt van ons af. Lekker samen softballen, de dingen doen die we moeten doen. Het is gewoon top.”

De wedstrijd tegen Australië is weer te volgen op Honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup