EK U18 2024

Koninkrijksteam U18 behoudt tegen Groot-Brittannië ongeslagen status op EK

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam U18 behoudt tegen Groot-Brittannië ongeslagen status op EK

Na wedstrijden tegen België en Frankrijk stond op woensdag voor Team Kingdom of the Netherlands U18 een echte krachtmeting op het programma. De Britten wonnen net als het Koninkrijksteam hun eerste wedstrijden op dit EK en versloegen verrassend Tsjechië op de eerste dag van het toernooi. Het team van bondscoach Eric de Bruin doorstond deze eerste grote test uitstekend en won met 9-1.

Net als in de eerste twee wedstrijden had het Koninkrijksteam een paar innings nodig om op gang te komen. Startend werper Joris Meinsma hield ondertussen de Britse knuppels uitstekend in bedwang. In de derde inning leken de Britten op voorsprong te komen, maar een squeeze bunt werd door eerste honkman Jamie Beerman goed verdedigd en hij maakte de nul op de thuisplaat. Met twee strikeouts kwam Meinsma vervolgens uit de inning en zoals het zo vaak gaat: als het ene team de kans om te scoren niet benut, slaat het andere team toe.

Vijf runs scoorde het Koninkrijksteam in de derde slagbeurt en zo was de spanning grotendeels direct uit de wedstrijd. Met één uit sloeg Mauricio Montenegro een honkslag en kreeg Tyrell Mercado Reyes vier wijd. Op de RBI single van Jamie Beerman nam het Koninkrijksteam de voorsprong en dankzij schijn van de Britse werper scoorde ook Mercado Reyes vrij snel daarna. Djean Macares zorgde met een RBI double voor de 3-0 en een poging tot double steal met Guus Toemen (walk) en Macares op eerste en derde honk, die in eerste instantie leek te mislukken, leidde dankzij een Britse fout uiteindelijk zelfs tot twee runs.

In de innings die hierop volgden sprokkelde Oranje telkens een iets grotere voorsprong bij elkaar, mede door bijvoorbeeld een driehonkslag van Jayden van Atten, die werd gevolgd door een tweehonkslag van Mauricio Montenegro in de vierde inning. Joris Meinsma stond in zijn 4.1 innings ondertussen slechts één run toe en zijn opvolger Levi de Graaf gooide de wedstrijd met 2.1 shutout innings in het slot. Zo stond er na zeven innings een 9-1 overwinning voor het Koninkrijksteam op het scorebord.

Box Score

Met deze overwinning heeft het Koninkrijksteam zich verzekerd van een uitstekende uitgangspositie in de jacht op de eerste plaats in Groep B, waarin het op donderdag om 14.00 uur Tsjechië tegenkomt. Op vrijdag is om 15.30 uur Zweden de laatste tegenstander voordat het toernooi in het weekend verder gaat met de strijd om de medailles.

Foto’s: Line Drive Captures

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2024