European Super Cup

110816_header_escm_softbal

Drie Nederlandse clubs nemen van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september in Italië deel aan de European Super Cup. De vijfde editie van het Europese clubtoernooi wordt gehouden in de Italiaanse steden Azzano, Staranzano en Castions delle Mura.

Voor Nederland nemen Quick Amersfoort (Poule A), Adegeest (Poule B) en Hoofddorp Pioniers (Poule C) deel. In totaal zijn er zestien teams verdeeld over drie poules. De beste nummers drie uit elke poule spelen vanaf donderdag 1 september verder om de Super Cup. De overige teams strijden om de ESF II Cup.

De enige Nederlandse winnaars tot dusver werden DVH en Hoofddorp Pioniers. DVH uit Amstelveen werd in 2014 op eigen veld winnaar van de Super Cup, terwijl Pioniers in dat jaar de ESF Cup voor zich opeiste.

Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort beginnen aan hun derde Europese clubtoernooi op rij. Voor Adegeest wordt het de tweede opeenvolgende deelname. In de strijd om de ESF Cup werden Pioniers, Quick en Adegeest vorig jaar respectievelijk tweede, vijfde en achtste. De softballers uit Hoofddorp verloren de finale van het Spaanse Magos de Tenerife met 6-8.

DIRECT NAAR:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws